Televizyon izlemekten sıkılan çocuklar unutulan oyunları oynuyor


Coronavirus (Covid-19) nedeniyle uzaktan eğitim ve EBA TV üzerinden sürekli televizyon izlemekten sıkıldıklarını belirten öğrenciler, topaç, seksek gibi çocuklar arasında unutulan oyunları oynayıp eğleniyor.

post

 Adıyaman    14.11.2020 14:19:54    Bu İçerik 2953 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Televizyon izlemekten sıkılan çocuklar unutulan oyunları oynuyor

​Coronavirus (Covid-19) nedeniyle uzaktan eğitim ve EBA TV üzerinden sürekli televizyon izlemekten sıkıldıklarını belirten öğrenciler, topaç, seksek gibi çocuklar arasında unutulan oyunları oynayıp eğleniyor.
16 Mart 2020 tarihinden sonra yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından, uzaktan eğitim modeliyle ders işlemeye başlayan öğrenciler geçen zaman içerisinde sürekli televizyon önünde olmaktan rahatsızlık duyduklarını ve eski oyunları oynamayı tercih ettiklerini belirtti.

Mahalle arasında bulunan park içerisinde çeşitli oyunlarla eğlenen kız ve erkek çocuklar, arkadaşlarıyla oynamanın daha güzel duygular hissettirdiklerini söyledi.

"Eski oyunları günümüze getirmeye çalışıyoruz"

Arkadaşlarıyla güzel oyunlar oynadıklarını dile getiren Yusuf Ziya Çelik "Evde sürekli bilgisayar ve tabletle oynadığımızda beynimiz yoruluyor. Biz de dışarıda arkadaşlarımızla topaç (deleme), misket oynayıp eski oyunları günümüze getirmeye çalışıyoruz. Böylece biraz teknolojiden uzak durmuş oluyor ve arkadaşlıklarımızın farkına varıyoruz." dedi.

Eski oyunları unutmaya başladıklarını dile getiren Mert Özgür Çelik "Misket, deleme (topaç), top oynuyoruz arkadaşlarımızla. Buradaki park alanına halı saha yapılmasını istiyoruz. Sürekli bilgisayarla oynadığımızda eski oyunlarımızı unutuyor, arkadaşlarımızla bir araya gelemiyoruz. "ifadelerini kullandı.

Miraynas Çelik "Parkımızda genellikle seksek, tarzan, çayır çimen gibi oyunlar oynuyoruz. Eski unutulan oyunları genelde oynamaya çalışıyoruz. Uzaktan eğitim süreci olduğu için televizyonda çok fazla vakit geçiriyoruz ve gözlerimiz yoruluyor. Tablet ve telefonumuz olmadığı için canlı derslere katlamıyoruz. Bizde televizyondan izleyip burada birbirimize neler yaptığımızı anlatıyoruz. Unutulan eski oyunlarımızı oynuyoruz." şeklinde konuştu.

Ramazan Kaya "Arkadaşlarımızla topaç, tarzan, can voleybol, futbol gibi oyunlar oynuyoruz. Televizyondan derslerimizi dinledikten sonra dışarıda arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz. Tabletmiz olmadığından canlı derslere katılamıyoruz. MEB'ten bu konuda bize yardımcı olmasını ve tablet vermesini istiyoruz." dedi.

Ayşe Nur Bulut "Arkadaşlarımızla bir araya gelip değişik umutlan oyunları tarzan, seksek, dengede durmaca, çayır çimen oyunlarını oynuyoruz. Evde çok televizyon izlemiyorum. Genellikle dışarıda arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)