Adıyaman'da 101 ev daha Covid-19 nedeni ile karantinaya alındı


Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Coronavirus nedeniyle 101 evin daha karantinaya alındığını bildirdi.

post

 Adıyaman    20.10.2020 10:46:08    Bu İçerik 1353 kez görüntülendi.

07.10.22

 


​Yeni tedbirlerin alınması ve topluma açık alandaki denetimlerin artırılması kararı alan Adıyaman Valiliği denetimlerin daha sık yapılacağı yönünde açıklama yaptı.

Adıyaman'da, Coronavirus testi pozitif çıkanların sayısında artış yaşanırken, hastanelerdeki doluluk oranı da gittikçe yükseliyor. Covid-19 nedeniyle ekim ayı içerisinde karantinaya alınan hane sayısı bin 725'e yükseldi.

Valilikten yapılan açıklamada, salgının görüldüğü andan itibaren; virüsün, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararının uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, gerekli hassasiyeti göstermeyen ve alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezasının uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamanın devamında ise Coronavirus nedeniyle 101 adresin daha karantinaya alındığı, karantinaya alınan evlerin adreslerine valiliğin internet sitesinde ulaşılabileceği kaydedildi. (İLKHA)

https://ilkha.com/saglik/adiyaman-da-101-ev-daha-covid-19-nedeni-ile-karantinaya-alindi-140846