"Okumak dinimizin ilk emridir"


Adıyaman'da kitap okumanın önemine vurgu yapmak amacıyla farklı okullardan bir araya gelen öğrenciler, İslam'ın ilk emrinin "oku" olduğunu belirttiler.

post

 Adıyaman    27.03.2019 16:26:00    Bu İçerik 534 kez görüntülendi.

07.10.22

 


"55'inci Kütüphane Haftası" etkinlikleri kapsamında 81 ilde aynı anda kentin farklı noktalarında bir araya gelen vatandaşlar ve öğrenciler kitapla buluşmanın hazzını yaşamaya çalışıyor. Adıyaman'da da kitap okumanın önemine vurgu yapmak amacıyla farklı okullardan bir araya gelen öğrenciler, İslam'ın ilk emrinin "oku" olduğuna vurgu yaptılar.

Şehrin merkezindeki parkta bir araya gelen öğrenciler, kitapla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Okumanın İslam'ın ilk emri olduğunu söyleyen Abdurrezzak Yıldırım, "Biz bugün buraya dinimizin emrini yerine getirmek için toplandık. Kitap okuyacağız. Günümüzde günlük kitap okuma süresi bir dakikaya kadar düşmüştür. Biz, burada okuyup bu sürenin uzamasına katkı sağlamak istiyoruz. Bundan sonra hafta da bir kitap okuyacağız inşallah." dedi.         

Beyzanur Demir, "Kur'an-ı Kerim'in ilk emri 'Oku' emridir. Biz de bu emrin muhatapları olarak okumaya geldik. Okumak çok önemli bir eylemdir. Herkesin okumasını istiyoruz. İyi bir nesil yetiştirmek, iyi bir anne ve baba olmak için çok okuyoruz. Lütfen siz de okuyun." ifadelerini kullandı.

Esma Yılmaz, "Okumak çok önemlidir ve dinimizin ilk emridir. Büyüdüğümüzde iyi nesiller yetiştirmek için, iyi bir birey olabilmek için okumamız çok önemlidir. Peygamber Efendimiz, 'İlim Çin'de de olsa gidip alın.' buyurarak ilmin önemini ortaya koymuştur." diye konuştu.

Okuma denilince, sadece 'kitap okuma' olarak anlaşılmaması gerektiğini belirten Sükeyna Temel ise "Okumanın birçok farklı anlamları olabilir. Sadece bildiğimiz anlamda değildir. Okuduğumuzda kendimizi geliştirir daha iyi bir birey oluruz." şeklinde konuştu.

Kitap okumak insanı geliştirir ve ufkunu açar diyen Tuba Tunç da şunları söyledi:

"İnsanın kelime dağarcığının zenginleşmesine vesile olur. Kitap okumak film izlemekten daha iyidir. Film izlerken, hayal edemeyiz ama kitap okurken hayal edebiliriz." (Cemil Özdaş- İLKHA
Kaynak: https://ilkha.com/haber/94001/okumak-dinimizin-ilk-emridir