HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı'ndan İl Müftülüğüne ziyaret


HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş ve beraberindeki heyet "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle İl Müftüsü Mehmet Taşçı'yı ziyaret etti.

post

 Adıyaman    08.10.2020 15:03:30    Bu İçerik 1414 kez görüntülendi.

07.10.22

 


"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında İl Müftüsü Mehmet Taşçı'ya yaptıkları ziyarette konuşan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, camilerin İslam tarihi boyunca Müslümanlar için hayatın her alanında vazgeçilmez mekânlardan olduğuna dikkat çekti.

Yetiş "Cami Müslüman için hayatın merkezi olmalıdır. Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed (Salallahu Aleyhi Vesellem) camileri ilmin, sosyal ve siyasal hayatın, içtimai ve askeri hayatın her alanındaki çalışmalarını cami ve cami merkezli yürütürdü. Camilerin bir bölümünde kurduğu 'Suffa' denilen bölümde sahabe efendilerimize orda ilim öğretirdi. Bu anlamda camilerimizin hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Müslümanlar hayatlarını camiden bağımsız olarak düşünemezler." dedi.

"4-6 yaş Kur'an kursları geleceğimizi şekillendirme adına çok büyük önem arz ediyor"

Yetiş, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Allah ve Resulünü seven, ilme âşık, milli ve manevi değerlerine sahip,  gençlerimizin yetişmesi için açılan 4-6 yaş Kur'an kurslarında verilen eğitim bu anlamda çok önemsiyor, yapılan çalışmaları takdir ediyoruz. Geleceği şekillendirecek ve geleceğimize yön verecek olan bu çocuklarımızın şimdiden bu değerlerle büyümesi hem bizleri sevindirirken hem de gelecek nesiller adına ümit veriyor. Bu anlamda yapılan çalışmalardan dolayı tekrar teşekkür ediyor, HÜDA PAR olarak cami ve ilim eksenli çalışların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." İfadelerini kullandı.

"Erkam bin Ebi'l-Erkam hazretleri evini kendine mescit etmiştir"

Camilerin Müslümanlar için hayatın her alanında vazgeçilmez mekânlardan olduğunu belirten Müftü Taşçı ise "Peygamberimizin ve Müslümanların hayatında hayatın merkezi olan camilerin ve mescitlerin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi.

Taşçı, "Tüm peygamberler sırası Hazreti Âdem ile başlayıp, Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Salallahu Aleyhi Vesellem) kadar her gelen peygamber mutlaka Kâbe'ye dokunmuştur. Kâbe'yi tamir etmiştir. Ta ki Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Salallahu Aleyhi Vesellem) kadar hatta peygamberimizin bizzat kendisi Kâbe'nin tamiratına yardım etmiştir. Kâbe'de ibadet edemediği dönemlerde peygamberimiz İslam'a davetini sahabeye ilk Müslümanlara aktarmak için Erkam bin Ebi'l-Erkam hazretlerinin evini kendine mescit etmiştir. Burada peygamberimiz ilk Müslümanlarla birlikte ibadetlerini yapmış, gelen vahiyleri burada sahabelerine tebliğ etmiştir. Yine Ammar Bin Yasir'in evinin bir köşesini mescit eylemiştir." ifadelerini kullandı.

Hazreti Ebubekir'i evinin bir kenarını mescid yaptığını ifade eden Taşçı, "Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye hicret ederken geçici bir müddetle hicret esnasında mola vereceği Küba'da bile ilk icraat olarak yaptığı işin Küba Mescid'i olduğunu, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'inde bahsettiği Küba Mescid'i tesis ettiğini görüyoruz. Yine hicrete devam ederek Medine'yi Münevvere'ye vasıl olunca orada da ilk yaptığı devesinin çöktüğü yere hemen Mescid-i Nebevi'yi inşa ettiğini görüyoruz. Yani Peygamberimizin ve Müslümanların hayatında hayatın merkezi olan camilerin ve mescitlerin olmazsa olmaz olduğunu yapılacak iş oluğunu biz hem Kur'an-ı Kerim'de hem de peygamberimizin hayatından öğreniyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/huda-par-adiyaman-il-baskanligi-ndan-il-muftulugune-ziyaret-139711