Köyde okuyan öğrenciler dijital destek istiyor


Pandeminin (Covid-19) Türkiye'de 10 Mart 2020 tarihinde görülmesinden itibaren yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından daha da önem kazanan dijital dünya beraberinde mağduriyetler ve olumsuzluklar yaşatmaya devam ediyor.

post

 Adıyaman    07.10.2020 11:06:28    Bu İçerik 1374 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Pandeminin (Covid-19) Türkiye'de 10 Mart 2020 tarihinde görülmesinden itibaren yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından daha da önem kazanan dijital dünya beraberinde mağduriyetler ve olumsuzluklar yaşatmaya devam ediyor.
21 Aralık 2020 itibariyle kısmi olarak açılan okulların yanı sıra EBA ve internet üzerinden işlenmeye devam eden canlı dersler, internet, tablet ve bilgisayar sıkıntısı çeken öğrencilerin derslerden geri kalmasına neden oluyor.

"Çocuklar derslerinden geri kalıyorlar"

Adıyaman Palanlı köyü Muhtarı Ömer Çil, köy okullarında okuyan öğrencilerin diğer öğrenciler kadar imkânlarının olmadığını bundan dolayı desteklenmesi gerektiğini belirterek "Köylü çocuklar şehir çocukları gibi değiller derslerinden geri kalıyorlar. Köyde internet çekmediği için çocuklar dersten geri kalıyorlar. Böyle olunca çocuklar yarım yamalak eğitim görüyorlar. Elbette köyde internet, tablet, bilgisayar olursa derslerine daha iyi çalışırlar. Tabletlerin öncelikle mağdur köylülere verilmesini talep ediyoruz. Hiçbir zaman köyle şehir bir olmaz. Yetkililer bu duruma bir el atarsa, önceliği köylere verseler seviniriz." dedi.

Palanlı köyü öğrencilerinden Ömer Eren internet ve diğer dijital imkânlarının olmadığını dile getirerek "5'inci sınıf öğrencisiyim. Bilgisayar, tablet veya telefonumuz yoktur. İnternet de çekmiyor, ödevimizi yapamıyoruz bundan dolayı derslerimizden geri kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Canlı derslere katılamıyoruz"

Palanlı köyünde ikamet eden 7'inci sınıf öğrencisi Muhammet Eren "Köyde tablet, bilgisayar yok,  derslerimize çalışamıyor, canlı derslere katılamıyoruz. EBA'dan dersleri takip ediyoruz ama çok zor oluyor. Onun için tablet, bilgisayar, internet istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kadir Sertbaş isimli öğrenciyse "Okullar açık değil, okullara gitmek istiyoruz. Ders işlemek için tabet ve bilgisayara ihtiyacımız var. Köyde internet çekmiyor bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz." dedi.

Palanlı Köyü İlkokulu'nda okuyan Mehmet Sert "Köyümüzde internet yok, tablet ve bilgisayar sıkıntısı var. Derslerimizden geri kalıyoruz. Ders çalışamıyor, canlı yayınlara katılamıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz çok zor çalışabiliyoruz"

Yeni Güven (Müsürkân) köyünde ikamet eden 4'üncü sınıf öğrencilerden Ebubekir Doğan "Biz çok zor çalışabiliyoruz. Tablet ve bilgisayar olmadığı için derslerimize zor girebiliyoruz. Köyde internet olmadığı için derslerimize çalışamıyoruz. Okulu ve arkadaşlarımızı özledik. Okula gitmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Güven (Müsürkân) köyünde ikamet eden Hiranur Güven, "Bilgisayar, tablet ve internetimiz yok, bu yüzden derslere giremiyor, geride kalıyoruz. Okullar açılmadığı için canlı ders var ama canlı derslere de giremiyoruz. Sınavlar olacak... derslerden geri kalıyoruz." dedi.

Ravza Güven ise "İnternetimiz, bilgisayarımız ve tabletimiz yoktur. İnternetimiz olmadığı için EBA'ya giremiyor ve derslerimize katılamıyoruz. Sınavlar yapılacak biz giremeyeceğiz. Derslerden geri kaldığımız için sınavlara giremeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Doğan, "Okul olmadığı için EBA üzerinden derslerimizi zar zor izliyoruz. Bize ders konusunda yardım edilmesi, tablet, bilgisayar ve benzeri ihtiyaçların karşılanmasını sağlayabilir misiniz?" diye sordu. (İLKHA)

https://ilkha.com/egitim/koyde-okuyan-ogrenciler-dijital-destek-istiyor-139499