Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sandık namusumuzdur"


​Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Adıyamanlılara hitap ederek, sandığın namus olduğunu vurguladı.

post

 Adıyaman    27.03.2019 15:43:00    Bu İçerik 526 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Partisinin Adıyaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 31 Mart yerel seçim mitingine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinge katılan vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerde verilecek kararın ülkenin geleceği için önem arz ettiğini ve sandığın namus olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Şunu hiçbir zaman unutmayın kardeşlerim sandık bizim namusumuzdur. Sandık milli iradenin aşılmaz sarsılmaz, yıkılmaz kalesidir sandık. Milletimizin bedel ödeyerek, mücadeleler vererek elde ettiği çok büyük bir kazanımdır. Serbest seçimler insanımızın CHP'nin faşist baskıcı zihniyetini söke söke aldığı bir haktır."

Sandıklarda birçok kişinin hakkının ve gözyaşının olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sandıkta başarıya ulaşmada merhum Menderes'in, Fatin Rüştü Zorlu'nun hakkı vardır. Durup dururken gelmedik buralara, gökten zembille de buralara inmedik. Bunların da vebali var. Bunun hesabını verecekler. O sandıkta daha 22 yaşında körpe bir fidanken darbecilerin darağacına gönderdiği Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun ana hasreti var. O sandıkta ömrünü memleketine hizmet eden rahmetli Özal'ın, rahmetli Türkeş'in, Erbakan hocamızın emeği var. O sandıkta 28 Şubat döneminde 'milli irade leke sürdürmem' diyen o senin cesaretin var. O sandıkta başörtüsünden dolayı üniversite kapılarından geri çevrilen kızlarımızın gözyaşı var." ifadelerini kullandı.

Samsat'taki depremi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef Samsat ilçemiz artarda iki deprem geçirdi. Devletimizin tüm imkânlarıyla Samsatlıların yanında olduk. Birinci etap konutlarını inşaatı bitmek üzere hak sahiplerine teslim ediyoruz. Samsat'ın tamamen yıkılan altyapısını yeniden ayağa kaldırma çalışmalarımıza hızla devam ediyor. İkinci etap deprem konutlarının inşaatına da çok yakında." dedi.

HDP'nin CHP'ye desteğini bir videoyla izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Irak'ın kuzeyinde var. İsteyenler oraya gitsin." diye açıklamada bulundu.

"Kendi izzet-i nefsini dahi koruyamayan bir muhalefet bu milletin haysiyetini onurunu koruyabilir mi?" diye sorarak CHP'ye yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyamanlıların sandıkta gereken cevabı vereceğine inancının tam olduğunu belirtti. (Cemil Özdaş - İLKHA)  

Kaynak: https://ilkha.com/haber/93963/cumhurbaskani-erdogan-sandik-namusumuzdur