Adıyaman Müftülüğünden engelli öğrenciye bilgisayar desteği


Adıyaman İl Müftülüğü pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim göremeyen engelli bir öğrencinin EBA üzerinden dersleri takip edebilmesi için öğrenciye bilgisayar desteği verdi.

post

 Adıyaman    02.10.2020 16:05:07    Bu İçerik 10946 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Covid-19 nedeniyle yüz yüze eğitim ara verilmesinin ardından bilgisayar, internet, tablet sıkıntısı çekerek mağdur olan öğrencilerden biri olan 13 yaşındaki engelli Muhammed Yasir İl Müftülüğünün desteğiyle bilgisayar sahibi oldu.

Giden pandemi nedeni ile okulların kapalı olması ve uzaktan eğitim metodu ile eğitimine devam eden Ortaokul 3'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Yasir’in canlı derslere katılması için bilgisayara ihtiyacının olduğunu öğrenen İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından temin edilen diz üstü bilgisayar İl Müftülüsü Mehmet Taşçı tarafından hediye edildi.

"İl Müftüsü Mehmet Taşçı hayat sadece engelliler için değil hepimiz için bir imtihandır. Onlar nasıl bu çetin sınavda başarılı olmak zorundaysa, toplum da bu imtihanda başarılı olmak durumundadır. Bu bağlamda bu engelli kardeşimizin sevincine ortak olmak eğitim hayatını kolaylaştıracak için bu bilgisayarı alanlardan Allah razı olsun." dedi.

İl Engelli Koordinatörü Ali Çelik, "Engellilere verilen sevgi onlara yaşama sevinci verir. Engelli Muhammed Yasir kardeşimiz bizlere eğitim hayatını kolaylaştıracak bir bilgisayara ihtiyacının olduğunu söyledi. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan Muhammed Yasir’e çok fonksiyon özellikli laptop bilgisayar alarak hediye ettik. İfadelerini kullandı.

Mutluluğu gözlerinden okunan Muhammed Yasir bilgisayar hediyesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bunun için çok teşekkür ederim. Derslerimi yapmakta zorlanıyordum, artık okulumun devamı gelecek dedi. (İLKHA)