ADYÜ Rektörü Turgut: "Aşı ile kazanılabilecek bağışıklık uzun süre etkili olmayabilir"


Adıyaman Üniversitesi Rektörü ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Turgut, son günlerde artış gösteren Coronavirus vaka sayılarına ilişkin vatandaşları maske, sosyal mesafe ve kişisel temizlik konusunda uyardı.

post

 Adıyaman    11.09.2020 17:01:55    Bu İçerik 265 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Rektör Turgut, üç önemli kurala dikkat edilmesi halinde Coronavirus salgının durdurulabileceğinin altını çizerek "Hepimiz maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edersek virüs bulaşmaz, salgın da durur" dedi. 

Virüsün hızlı mutasyon geçirebildiğini belirten Turgut, "Aşılansanız bile kazandığınız bağışıklık uzun süre etkili olmayabilir. Çünkü virüsler hızlı mutasyon geçirerek genetik yapılarını değiştirebiliyorlar. Virüse karşı bağışıklık kazanmak yerine maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek virüse yakalanmamaya odaklanılmalı. Şu anda hepimizin üzerinde yoğunlaşması gereken husus virüsten korunmak.

Sağlıkçılarımızın ne kadar cansiperane çalıştıklarını hepimiz görüyoruz. Herkesin bir ailesi, sevdikleri var, lütfen, öncelikle kendimizi ve bizleri tedavi etmek zorunda olan insanları düşünerek kurallara eksiksiz riayet edelim. Unutmayalım ki salgın devam etse de biz kendimizi korursak virüse yakalanmayız. Hepimiz buna dikkat edersek virüs bulaşmaz, 15-20 gün içerisinde de virüs etkisini kaybeder, salgın da durur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/adyu-rektoru-turgut-asi-ile-kazanilabilecek-bagisiklik-uzun-sure-etkili-olmayabilir-137052