Bölgenin ilk zipline parkuru Adıyaman'da açıldı


Türkiye'de çok az yerde bulunan, bölgenin ilk ve tek kaytel (zipline) parkuru Samsat Belediyesi tarafından Atatürk Baraj Göleti üzerine kuruldu.

post

 Adıyaman    29.08.2020 10:18:14    Bu İçerik 330 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ ADIYAMAN

Türkiye'nin 5 ilinde bulunan zipline, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bulunan baraj göleti üzerinde vatandaşların hizmetine sunuldu.
310 metre uzunluğundaki halatla baraj üzerinden kayarak giden gençler, baraj suyu üzerinden kayarak geçmenin keyifli ve heyecanlı olduğunu belirtti.
Ziplene'in rağbet gördüğünü belirten Samsat Belediyesi Fen İşleri Müdürü Seyda Yapıcı, "Aldığımız geri dönüşler noktasında vatandaşın çok memnun olduğunu duyuyoruz. Özellikle pandemi döneminde adrenalin sporunu seven insanların Samsat'a akın etmesi bizi bayağı memnun ediyor. Şu an için günde ortalama 200 kişi hafta içi, hafta sonuysa 300 kişi civarında gelen oluyor. Henüz reklam aşaması bitmedi. Zipline'i yeni kurduk, eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Şanlıurfa, Gaziantep ve çevre illerden gelen insanlarımız var. Zipline ile birlikte gezi teknemizi faaliyete alıyoruz. Kısa süre içerisinde Samsat artık stres atmak isteyen insanlara hizmet verecek." dedi.
Zipline'in, Adıyaman'da ve Güneydoğu'da bir ilk olduğunu belirten Nihat Erbay, "İkinci kez biniyorum. Zipline çok güzel, çok memnunuz. Yetkililere çok teşekkür ediyorum. Güzel ve heyecanlı bir spor." ifadelerini kullandı.
İki defa bindiği Zipline'den memnun kaldığını belirten Talha Tepe, "Çok güzel ve adrenalin dolu bir spor. Buraya herkesin gelmesini isterim. Bu hizmetten dolayı yetkililere teşekkür ederim. Samsat'ımızı güzelleştirmeye devam ediyorlar." şeklinde konuştu.
Projeyi beğendiğini belirten Erdal Ünsal, "Adrenalin sporları açısından oldukça heyecanlı bir sunum, Samsat için çok güzel bir gelişmedir. İnşallah daha güzel hizmetler gelecek. Şu güzel manzara bu hizmetleri hak ediyor. Başta belediye başkanımız olmak üzere yetkililerin bu tür girişimleri devam edecektir." dedi.
Zipline'e her gün bindiğini belirten Bilal Uçar, "Çok sportif ve heyecanlı bir spor, severek biniyoruz." dedi. (İLKHA)

https://ilkha.com/saglikyasam/bolgenin-ilk-zipline-parkuru-adiyaman-da-acildi-135676