Vali Çuhadar: "Vaka sayılarındaki dalgalanmalar tehlikenin geçmediğini gösteriyor"


Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, "Bireysel tedbirlere uyum sağlanmazsa salgının ilk döneminde ihtiyaç duyulan sert kural ve tedbirlere yeniden başvurmak zorunda kalmamız kaçınılmaz olacaktır." dedi.

post

 Adıyaman    28.07.2020 15:33:38    Bu İçerik 309 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Pandemi Kurulu tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında il genelinde gelinen aşama ve alınması planlanan ilave tedbirleri görüştü.

Coronavirus salgınıyla mücadelede ilin güncel durumu ile yeni kontrollü sosyal hayatla ilgili alınan tedbirlerin değerlendirildiği İl Pandemi Kurulu toplantısına, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Bedir Deveci, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz ve kurul üyeleri katıldı. 

Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz tarafından Adıyaman’da yürütülen sağlık hizmetleri, kontrollü sosyal hayat döneminin başlamasıyla birlikte pandemi sürecinde yürütülen çalışmalar, aktif vakalarda Adıyaman’ın son durumu ve önümüzdeki dönemde devam edecek tedbirlerle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Mahmut Çuhadar, "Kurul üyelerimizle birlikte Covid-19 salgını sürecinde ilimizde yapılan çalışmalar ve bundan sonra ki süreçte alınması gereken ilave tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Bildiğiniz gibi Coronavirus salgını ile mücadelede geçtiğimiz Haziran ayı ile birlikte Kontrollü Sosyal Hayat dönemine geçmiş bulunuyoruz. Ancak, son günlerde düğün, nişan, taziye, akraba, eş ve dost ziyaretlerinde maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle ilimizde vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar gözlenmektedir." ifadelerini kullandı.

"Vaka sayısı tehlikenin geçmediğini göstermektedir"

Vali Çuhadar, vaka sayısındaki artışın salgının tehlike olarak ortada durduğuna kanıt olduğunu söyleyerek "Bu vaka sayılarında yaşanan dalgalanmalar tehlikenin geçmediğini, tedbirlerin bütün ciddiyetiyle uygulanması gerektiğini bizlere göstermektedir. Dolayısıyla bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaların boşa gitmemesi için vatandaşlarımızın rehavete kapılmadan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları büyük önem arz etmektedir. Bu üç kural kontrollü sosyal hayatın vazgeçilmez tedbirleridir. Bireysel tedbirlere uyum sağlanmazsa İl Pandemi Kurulu olarak salgının ilk döneminde ihtiyaç duyulan sert kural ve tedbirlere yeniden başvurmak zorunda kalmamız kaçınılmaz olacaktır. İnşallah değerli Adıyamanlı hemşerilerimizin tüm kurallara hassasiyetle uymaları ile salgını kontrol altına alıp bu dönemi hep birlikte aşacağımıza inanıyorum." dedi. (İLKHA)
 

https://ilkha.com/saglikyasam/vali-cuhadar-vaka-sayilarindaki-dalgalanmalar-tehlikenin-gecmedigini-gosteriyor-132780