Adıyaman'da bazı etkinlikler 3 gün süreyle yasaklandı


Covid-19 nedeniyle Adıyaman Valiliği tarafından 3 süreyle bazı etkinlere yasak getirildiği bildirildi.

post

 Adıyaman    28.07.2020 15:32:03    Bu İçerik 1437 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Valilik tarafından yapılan açıklamada "Çin Halk Cumhuriyeti’nde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran Covid-19 salgınının halk sağlığı üzerinde tehdit oluşturduğu bilinmektedir. Dünyada büyük paniğe yol açan salgın hastalık ülkemizde de görülmüş, söz konusu salgının yayılımının önlenmesi amacıyla ülkemizde gerekli tüm önlemler alınmıştır." denildi.

Bazı etkinliklerin belirlenen kurallar çerçevesinde yapılabileceği belirtilen açıklamada "Bu kapsamda ilimiz genelinde düzenlenecek eylem ve etkinlikler nedeniyle Coronavirus salgınının başka kişilere de bulaşma riski taşıdığı değerlendirildiğinden, mevcut kamu düzeninin korunması, kamu sağlığının tehlikeye atılmaması ve salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 19. ve 22. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddesi hükümleri doğrultusunda; kamu kurum ve kuruluşlarının, resmi bayram, anma günleri, tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar, siyasi partilerin, sendikaların ve meslek odalarının yapacakları kongre ve delege seçimlerinin İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlara uyarak kamu sağlığını tehlikeye düşürmeyecek şekilde pandemi kurallarına göre yapılabilecek." ifadeleri kullanıldı.

Kısıtlamaya uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak

Belirtilen kuralar çerçevesinde hareket etmeyenlere yasal işlem uygulanacağı belirtilen açıklamada "Bunların dışında düzenlenmek istenen diğer tüm eylem/ etkinliklerle ilgili ilimiz merkezinde Valilik Makamına, ilçe merkezlerimizde Kaymakamlık Makamlarına (48) saat (2 iş günü) öncesinde yapılan müracaatlarda Mülki Amirlerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; basın bildirisi 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 2559 Polis ve Salahiyet Kanunu kapsamında düzenlenen açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, konferans, panel, miting, protesto eylemi, oturma eylemi, çadır kurma, konser, tiyatro, temsil, oyun, anma töreni, imza kampanyası düzenlenmesi, stant açma, afiş, döviz, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma (ticari ve tanıtım amaçlı stant açma, afiş, pankart, poster, el ilanı, broşür hariç), meşale yakma ve taşıma vb. tüm etkinlikler ile gelenek ve göreneklere göre yapılan düğün, asker uğurlama, ilimizde veya diğer illerde gerçekleşecek olan eylem/ etkinliklere katılım amacı ile ilimize giriş ve çıkışların ilimiz Mülki sınırları içerisinde (Polis ve Jandarma Bölgesinin tamamı) 28.07.2020 - 30.07.2020 günü saat 23.59’a kadar 3 gün süreyle yasaklanmıştır.  Karara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır." denildi. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/adiyaman-da-bazi-etkinlikler-3-gun-sureyle-yasaklandi-132757