LGS'de dereceye giren imam hatipli öğrenciler okullarıyla gurur duyuyor


Liselere Geçiş Sınavı'nda Adıyaman'da dereceye giren Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, imam hatip okullarında okumanın ayrı bir güzellik olduğunu belirtti.

post

 Adıyaman    23.07.2020 13:21:06    Bu İçerik 317 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Hem akademik hem de manevi değerlerin ön plana çıktığı imam hatip okullarında okumanın kendileri açısından büyük bir kazanç olduğunu belirten öğrenciler, okul olarak il birinciliğini elde etmeninin gururunu da yaşadıklarını ifade etti.

İl genelinde, okullar arasında birinciliği elde eden Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulu'nda ikinci olan Neslihan Yaman "Okulumuzda hem dini eğitim hem de akademik olarak eğitimler aldık. Öğretmenlerimiz bizlerle çok fazla ilgilendi. Diğer okullardan farklı olarak Arapça, siyer ve Kur'an-ı Kerim derslerimizi ek olarak gördük. Bu konuda okulumuzdan çok memnunuz, Adıyaman'da birinci oldu." dedi.

"Bu okulda hem ahlaki erdemlerimizi hem de akademik bilgilerimizi geliştirdik"

Okul derslerinin yanı sıra manevi değerleri de öğrendiğini belirten Akasya Fidan Karadağ "Okulumda üçüncü olarak dereceye girdim. Dört yıllık bir eğitim sürecini geride bıraktım. Biz bu okulda hem ahlaki erdemlerimizi hem de akademik bilgilerimizi geliştirdik. Okulumdan ve öğretmenlerimizin ilgilerinden çok memnunum çünkü bizimle ilgilendiler. Birinci dönem okulda çok güzel bir eğitim gördük. İkinci dönem pandemi nedeniyle kendi imkânlarımızla çalıştık ama öğretmenlerimiz bağlantılarla derslerimize çok yardımcı oldular." ifadelerini kullandı.

Lisede de imam hatip okullarını tercih edeceğini belirten Eyüp Boyraz Kaygusuz, "Bir imam hatipli olarak böyle bir derece almış olmanın verdiği gururu yaşıyorum. LGS'de okulumda dördüncü oldum. Okulumuzda hem dinimizi öğreniyoruz hem de aynı zamanda akademik başarımızı ileriye taşıyoruz. Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed'in (Aleyhissaletu vesselem) hayatını öğreniyoruz. Kur'an-ı Kerim'i daha güzel okumayı, Arapçayı öğreniyoruz. Liseye geçişte bu nedenlerden dolayı tercihim imam hatip lisesi olacaktır. Herkesin de bu yönde tercih kullanmasını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Okulda beşinci olan Neslihan Yavuz "Okulumuz hem ahlaki eğitim hem akademik anlamda hem de sosyal faaliyetler açısından birçok okuldan daha iyiydi. Öğretmenlerimiz bu süreçte bize çok yardımcı oldular. Hepsine buradan teşekkür ediyorum." dedi.

Asude Erol ise "İmam hatip okullarında kendimizi hem akademik yönden geliştirdik hem de ahlaki değerlerimiz öğrendik. Okuldaki aktiviteler ve öğretmenlerimizden çok memnunuz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

https://ilkha.com/ekonomi/lgs-de-dereceye-giren-imam-hatipli-ogrenciler-okullariyla-gurur-duyuyor-132372