Adıyaman Valisi Çuhadar tütün üreticisiyle bir araya geldi


​Adıyaman'ın temel geçim kaynağı olan tütüne yönelik yapılacak olan düzenlemeyle ilgili belirsizlik devam ederken, tütün üreticisi, kargoda yaşadığı sıkıntıyı Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'a iletti.

post

 Adıyaman    29.06.2020 15:12:08    Bu İçerik 2718 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'ın Tarihi Tuz Hanı çevresinde kurdukları tezgâhlarda kıyılmış tütün satan işletmecilerin, tütünle ilgili yasayı kınamak için protesto yapacağı bilgisi üzerine tütün satıcılarını ziyaret eden Vali Çuhadar ortada gezen sözlere itibar edilmemesi gerektiğini belitti.

Tütün satıcılılarının sorunlarını dinleyip onlara devlet olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Çuhadar, devletin kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını belirtti.

Devlet olarak tütün üreticisini sahipsiz bırakmayacaklarını ve daha çok kazanmalarını sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Çuhadar, "Devlet olarak siz esnafın rahat etmenizi sağlamak için daha çok neler yapabiliriz? Tütün üreticisi de kazanıp evine daha çok para götürsün. Bizim derdimiz bu. Sakın ola ekmeğinizle, aşınızla oynadığımız yönündeki size verilen algıya inanmayın. Devlet vatandaşın ekmeğiyle, aşıyla, suyuyla oynamaz. Onu eksiltmez. Bunu söyleyenler, iyi niyetli olmayan, dürüst olmayan insanlardır. Böyle bir provokasyon varsa halk olarak bize ilettin, bunlarında gereğini yaparız.  Ama bilin ki; siz daha iyi nasıl kazanırsınız, ekmeğiniz daha çok nasıl artar, çocuklarınızı daha iyi nasıl okutursunuz bunun derdindeyiz." dedi.

Makaron şekilde satılan tütünde vergi kaybını önlemek için yasa çıkarıldığını belirten vali Çuhadar "Biz esnafımıza gerekli hoşgörüyü gösteriyoruz, herhangi bir sıkıntımız yok, bundan sonrada olmayacak inşallah. Yeni yasa bir sene uzatıldı. Kooperatifleşme süreci başlayacak, inşallah onları tamamlayacağız. Buradaki tütün ticaretinde herhangi bir zarar olmayacak, yok böyle bir şey. Devletin makaron sarmayla ilgili vergi kaybı var. Onunla ilgili birtakım tedbirler alındı. Yeni yasal düzenlemenin temel dayanağı o." ifadelerini kullandı.

Tütün üreticileri, kargoda tütünlerine el konulduğunu bundan dolayı kargo taşımacılarının tütün taşımacılığı yapmadıklarını, bunun kendilerine sıkıntı verdiğini belirtmesi üzerine Vali Çuhadar, kargolarla görüşülüp bu sıkıntının ortadan kaldırıldığını söyledi. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/adiyaman-valisi-cuhadar-tutun-ureticisiyle-bir-araya-geldi-130081