Ticaret Bakanı Pekcan, Rekabet Kanunu'ndaki değişiklikleri değerlendirdi


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "7246 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna" ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

post

 Adıyaman    24.06.2020 14:11:52    Bu İçerik 862 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Bakan Pekcan, "Bugün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle Rekabet Kanunumuz Avrupa Birliği (AB) ve gelişmiş uygulamalarla uyumlu hale getirilirken, dinamik piyasaların ihtiyacını daha iyi karşılayabilecek bir yapıya kavuşturulmuştur." ifadesini kullandı.

Pekcan, 1994 yılında yürürlüğe giren 4054 sayılı Kanunun, Rekabet Kurumunun göreve başladığı 1997 yılından bu yana uygulandığını hatırlatarak, bu süre zarfında gerek Türkiye'deki gerekse uluslararası piyasalardaki değişimin, AB rekabet hukukundaki önemli gelişmelerin ve edinilen deneyimin, kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi ve modern araçlarla güçlendirilmesi ihtiyacını doğurduğunu kaydetti.

Yapılan değişikliklerle Rekabet Kanunu'nun AB ve gelişmiş uygulamalarla uyumlu hale getirildiğini anlatan Pekcan, şu ifadeleri kullandı:
 

https://ilkha.com/ekonomi/ticaret-bakani-pekcan-rekabet-kanunu-ndaki-degisiklikleri-degerlendirdi-129543