Hacı adayları kutsal topraklara gidememenin hüznünü yaşıyor


İslam dininin 5 temel şartından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için yıllardır hasretle kutsal topraklara gitme hayali kuran hacı adayları, Suud Krallığı’nın aldığı kararla adeta hayal kırıklığına uğradı.

post

 Adıyaman    24.06.2020 14:01:53    Bu İçerik 295 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Suud Krallığı, 2 gün önce yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle bu sene hac ibadeti için yurt dışından hiç kimseyi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Bu kararla birlikte Türkiye’de hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gitme hayali kuran 2 milyondan fazla hacı adayı, büyük bir üzüntü yaşadı. Suud Krallığı’nın salgın nedeniyle aldığı karara üzüldüklerini belirten hacı adayları, hac ibadetini yerine getirememenin hüznünü yaşıyor.

Suud Krallığı’nın Covid-19 pandemisi nedeniyle bu sene hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını ve yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceği kararını duyduklarında hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Gaziantep’teki hacı adayları, büyük bir üzüntü içinde olduklarını söylediler.

11 yıldır dört gözle kutsal toprakları gideceği günü sabırsızlıkla beklediğini belirten İslim Soyal, ancak bu yılda Covid-19 nedeniyle hac ibadetini yerine getiremeyeceği için üzüldüğünü ifade etti

https://ilkha.com/guncel/haci-adaylari-kutsal-topraklara-gidememenin-huznunu-yasiyor-129549