​Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda okumak isteyen öğrenciler sınavdan geçti


​Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu'nda okumak isteyen olan 5. sınıfa geçip öğrencileri için ortaokula geçiş sınavı yapıldı.

post

 Adıyaman    22.06.2020 14:15:11    Bu İçerik 1141 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ ADIYAMAN

60 kişilik kontenjan 550 öğrencinin başvurduğu ilgili sınavda dereceye giren öğrenciler Adıyaman Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda okumaya hak kazanacak.

İmam hatipler hakkında kısa bir bilgi veren Okul Müdürü Gaffari İzci, "İmam Hatip okulları 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak, 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının, 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla resmi olarak açılmıştır. Açıldığı ilk günden bugüne, Batılı, seküler ve laik bir eğitim anlayışına karşın yerli, milli ve manevi değerleri merkeze alan bir eğitim anlayışı ile aziz milletimizin destek, tercih ve teveccühüne mazhar olmuşlardır. Bunun içindir ki imam hatip okullarının yüzde 96’sını arsasından anahtar teslimine kadar milletimiz üstlenmiş ve bakanlığa teslim etmiştir. 28 Şubat başta olmak üzere bu okullarımız zaman zaman engellenmeye çalışılmış ise de Allah’ın yardımı, milletimiz dua ve desteği ile bu engeller aşılmıştır." dedi.

"Hedefimiz İslami bir karakter ve ahlak abidesi nesiller yetiştirmektir"

İslami bir karakter ve ahlak abidesi nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten İzci, şöyle devam etti: "Köklü geçmişten güçlü geleceğe 1968'den beri… diyerek, başarı hikayemizi yeniden yazıyoruz. Kararlılığı ile çıktığımız bu yolda, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hedefimiz: Türkiye’nin en saygın ve başarılı okulları arasına girmek, bölgenin en iddialı ve ilimiz Adıyaman’ın en iyisi olmaktır.  2023 eğitim vizyonunda hedeflediği, aklı selim, kalbi selim, zevki selim sahibi, milli ve manevi değerleri önceleyen bir eğitim ortamı ve anlayışı ile İslami bir karakter ve ahlak abidesi nesiller yetiştirmektir. İşte bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için; Türkiye’de bir ilk olarak, 2015-2016 eğitim yılında gayri resmi açtığımız fen lisesi şubelerini oluşturduk. 2017-2018 eğitim yılında Proje okulu olduk. 2018-2019 eğitim yılında 21 yıl aradan sonra sınavla Proje İmam Hatip Orta Okulumuza öğrenci aldık. 2019-2020 eğitim yılında 'Dershanem Okulumda' projemizi hayata geçirdik. 2020-2021 önümüzdeki eğitim öğretim yılında da lise bölümünde hafızlık projemizi hayata geçiriyoruz inşallah." ifadelerini kullandı.

İzci, okul öğretmen kadrosu hakkında "Branşlarında başarıları tescil edilmiş, eğitime sevdalı, öğrencilerimizi bir emanet anlayışı ile kendi çocukları gibi gören ve ilgilenen, böylece geleceğimizi bilimsel ve akademik bir paradigma ile ahlaki temeller üzerinden inşa eden, ekip ruhu ile kenetlenmiş bir öğretmen kadrosuna sahip olan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler yani hem fen lisesi hem de sosyal bilimler lisesi ders kitapları ve müfredatı uygulayan bir proje okuludur. Ayrıca bünyesinde sınavla öğrenci alan Proje İmam Hatip Ortaokulu ile Hafızlık Proje Okulu bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

"60 kişilik kontenjana 550 kişi başvurdu"

İzci, sınavın rağbet gördüğünü belirterek "2020-2021 eğitim öğretim yılında okulumuz 5. sınıflarına kayıt olacak öğrencileri belirlemek için yaptığımız sınavda yoğun bir ilgi ve rekor bir başvuru gerçekleşti. Sadece 60 erkek öğrenci alabileceğimiz okulumuzun sınavına il merkezinden 550 başvuru yapıldı. Coronavirusten dolayı sıkıntılı bir süreçte olmamıza rağmen yoğun bir ilgi ve katılımla imam hatip davamıza destek veren başta sayın velilerimiz ve öğrenci yavrularımıza, sınavımızı yaptığımız ikinci okul olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu müdürü Mahmut Tepe ve ekibine, Adıyaman’da bulunan tüm ilkokul idarecileri ve öğretmenlerine, ayrıca sınav giriş anında tüm öğrencilerimizin ateş ölçer kontrolünü yapan sağlık çalışanı Süleyman Kılınç’a ve 400 yataklı hastane idaresine ve okulumuzun bu tür çalışmalarında gönüllü olarak fedakarca görev alan idareci, öğretmen ve personelimize şükranlarımı sunuyorum. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Her başarı ciddi bir ilginin ve emeğin sonucudur. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başarı hikayemizi yeniden yazmak için ekip ruhu ile gece gündüz demeden koşuşturan, rehberliği gayreti ve samimiyetiyle bizlere ufuk ve yol açan, başta din öğretimi genel müdürümüz ve ekibi olmak üzere bugün bizlere bu onuru yaşatan bütün yönetici, öğretmen, öğrenci, veli ve siz değerli dostlara teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

https://ilkha.com/egitim/anadolu-imam-hatip-ortaokulu-nda-okumak-isteyen-ogrenciler-sinavdan-gecti-129323