Adıyaman'da Covid-19 Etki Araştırması gerçekleştirildi


Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa Pandemi sürecinin, personel üzerindeki etkisini araştırmak için "Covid-19 Etki Araştırması" gerçekleştirildi.

post

 Adıyaman    19.06.2020 14:35:43    Bu İçerik 267 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Cemil Özdaş ADIYAMAN

Araştırma ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Fehmi Çelik; "Coronavirus tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde de menfi etkisini göstermiştir. İl Müdürlüğü olarak 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere VEFA Sosyal Destek Çalışmaları, Çocuk Hizmetleri, Kadın Hizmetleri, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri ve Vatandaşımıza Psikososyal Destek Hizmetleri ile vatandaşlarımız için birçok alanda personelimizle gecemizi gündüzümüze katarak özverili çalışmalar gerçekleştirdik. Yaptığımız etki ve değerlendirme araştırmasıyla personelimizin görev dağılımı, kronik hastalık durumu, kurumumuzun aldığı önlemlerin yeterli olup olmadığı incelendi." dedi.

Çelik açıklamanın devamında yapılan araştırmayla ilgili olarak "Kuruluşlarımızdaki çalışan personelimizin sosyal mesafeye uyma dağılımları, VEFA Sosyal Destek çalışmalarında çalıştığımız paydaş kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin önemi, personellerimizin esnek mesai ile ilgili düşüncelerini aldık. Pandemi sürecine karşı personelimizin pandemiye ve yeni normale karşı bilinç oluşturup oluşturmadığı ve yine personelimizin çalıştığı kurumda esnek çalışma saati uygulamasına dair görüşleri, personel üzerinde Coronafobi oluşup oluşmadığını gözlemledik. Personelin salgın ile ilgili gelişmeleri hangi sıklıkla ve hangi iletişim kanallarından takip ettiği, Covid-19 pandemi sürecinin personelin çalışma hayatına etkileri ve salgınla ilgili endişeleri ile salgından etkilenme düzeyleri ve alınan bireysel önlemler ölçümlenmiştir.

İl Müdürlüğü olarak yaptığımız bilimsel çalışmalar hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın ve personellerimizin psiko-sosyal durumunu yeni normale karşı diri tutmayı amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/adiyaman-da-covid-19-etki-arastirmasi-gerceklestirildi-128979