Adıyaman'ın "Millet Bahçesi" projesi nihayet hayata geçecek


Üç belediye başkanı eskiten proje Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç döneminde hayata geçirilecek gibi görünüyor.

post

 Adıyaman    28.05.2020 12:36:34    Bu İçerik 3064 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Abdulkadir Kırmızı, M. Necip Büyükaslan, Hüsrev Kutlu'nun projeleri arasında olan 25 senelik proje, Adıyamanlı vatandaşların hayali yıkılmak üzereyken  belediye Başkanı Süleyman Kılınç tarafından projenin hayata geçirileği müjdesi verildi.

İhalesi TOKİ tarafından yapılacak olan " Millet Bahçesi'nin" Adıyaman'ın çehresine yeni bir yüz şehrin siluetin muazzam bir görüntü kazandıracak olması Adıyamanlılar içinde keyif verici bir durum olacak.

Seçim vaatleri arasında bulunan Millet bahçesi projesi ilgili sosyal medya hesabından açıklama  yapan Kılınç "Adıyaman'ımızın geleceğine armağan edilecek projelerden ‘Millet Bahçesi’ projemiz tamamlandı. 20 Temmuz 2020 de @Toki_Kurumsal tarafından inşaat yapım ihalesi yapılacaktır. Kısa bir zaman sonra Adıyaman'ımızın çehresi yepyeni bir görünüme kavuşacak. Yüzlerce ağaç ve binlerce çiçek, dinlenme ve etkinlik alanları ile bölgenin en büyük yeşil alanına kavuşacağız. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Sevinçler kaygıya dönüşmesin

bir türlü hak ettikleri hizmetleri alamaması , her gelenin gideni aratması, inşallah bu dönem yaşanmayacak ümidiyle seçtikleri Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'tan büyük bir beklenti içinde olan Adıyamanın mazlum halkı "Millet Bahçesi'nin" aileleri için kaygı ve kabusa dönüşmemesi en büyük beklentileridir.

Adıyaman'ın 33 mahallesinde bulunan park ve bahçelerin en büyük sorunu olan güvenlik zaafiyeti, kamera ve ışıklandırmanın olmayışı, özellikle ailece oturulan alanların serseri gençler tarafından rahatsız edici tavırlarla rahatsız ediliyor olmasının "Eğri Çayı Parkı ve Millet Bahçesi'nde" yaşanmaması için tüm mahalle muhtarları ve Adıyamanlı vatandaşların beklentisidir.

Mescit ve emzirme odası şart

Park ve bahçelerdeki en önemli sorunlardan bir tanesi Müslümanların ibadet etmek istedikleri zaman kadın ve erkeklerin rahat abdest alıp namaz kılabilecekleri mescit ve abdesthanelerin olmayışıyla beraber, çocuklarını emzirmek isteyen anneler için emzirme odaların olmayışı ciddi sıkıntıların beraberinde yaşanmasına neden oluyor. Bu tür sorunların proje aşamasındaki "Millet Bahçesi"  ve diğer park ve bahçeler için bir sorun olmaktan çıkması gerekiyor.

Yaş gruplarına göre oyun alanları olmalıdır

Adıyaman'daki park ve bahçelerdeki diğer bir sorunda park ve bahçelerdeki oyun gruplrının yaş gruplarına göre düzenlenmemesidir. 0-12 yaş ile 12-18 yaş arasındaki tüm bebek ve çocuklar aynı alanda oynamak zorunda kaldığından dolayı yaşanan sıkıntılar, tartışmalar beraberinde daha büyük sorunları getirebiliyor. Bunun için oyun gruplarının yaş gruplarına göre dizayn edilmesi Adıyamanlıların beklentisidir.

Uygun fiyata satış yapacak büfe olmalıdır

İhalesi yapılan park ve bahçelerde genelde vatandaşın tepkisine neden olacak fiyatlarla ürün satılmaktadır. Bundan dolayı ya kamuya ait cüzi karla satış yapan büfeler olmalı bveya ihalesi yapılan alanların işletme sahibinin insafına bırakılmaması gerekir. Bu noktada gerekli denetimler yapılarak gerekli idari işlemler yapılarak haksız kazancın önüne geçilmelidir. (Cemil Özdaş - Adıyaman Basın)

Adıyaman'ın