Camilerimize yapılan çirkin saldırı kabul edilemez!


İzmir'in bazı ilçelerinde, merkezi ses sistemi frekansına yapılan siber saldırıyla minarelerden "Çav Bella" şarkısının çalınması, ardından da Selda Bağcan şarkılarının dinletilmesi toplumun tüm kesimleri tarafından nefretle kınandı.

post

 Adıyaman    23.05.2020 17:00:13    Bu İçerik 2232 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İzmir'in Karşıyaka, Konak, Çiğli ve Buca ilçelerinde, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında, cami minarelerinden, komünistlerin marşı olarak bilinen "Çav Bella" şarkısının çalınması, sonrasında da Selda Bağcan şarkılarının dinletilmesi tüm Türkiye'de tepkiye neden oldu, mukaddes mekanlarımıza yapılan bu çirkin ve menfur saldırı şiddetle kınandı.

Adıyaman Çalışan-Sen ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, İslam'a karşı tahammülsüz olan şer zihniyetin ne yapmak istediğinin belli olduğuna vurgu yaparak ülkenin Coronavirus mücadelesine kilitlendiği, din görevlilerinin vefa destek gruplarında mücadele verdiği şu günlerde, inancımızla sorunu olan şer odaklarının niyetlerini çok iyi anladıklarını söyledi.


"Minarelerden okunan dualar provokatörleri çıldırtarak bu eyleme sürükledi"

Kardeşliğimize kastetmeye çalışanların ezanlarımızdan da rahatsızlık duyduklarını belirten Özdemir, "Camilerimizde dile getirilen dualar birçok kesimi rahatsız etmektedir. Duanın insanımızı motive ettiği bugünlerde, minarelerimizden yükselen sesler provokatörleri çıldırtmış, tahammülsüzlüklerini çirkin eyleme dönüştürerek sergilemişlerdir. Unutmamalıyız ki bugün yapılan saldırı, camilerimize ayakkabılarıyla giren, camilerimizin içerisine bira şişeleri atan geçmişteki eylemcilerin devamıdır." diyerek cami hoparlörlerinden dinletilen şarkıların, birer siber saldırı olduğuna işaret etti.

"Camilerimiz imanın sembolü, inancın kadim yapılarıdır"

Özdemir, "Camilerimiz bütün Müslümanlar için imanın sembolü, inancın kadim yapılarıdır. Ramazan ayının manevi atmosferini yaşarken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nde de insanlarımız, sağlık, huzur ve esenlik için dualar etmişlerdir. Bayrama sayılı günlerin kalmasının verdiği tatlı telaş ve sevinç içerisinde, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma duyguları en üst seviyeye ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

"Tüm insanlığın kurtuluşu için dua edilen camilere yönelik yapılan bu siber saldırıyı kınıyoruz"

Özdemir, "Ülkemizin virüs salgını ile uğraştığı, millet olarak ve her kurumun üzerine düşeni yaptığı bir zaman diliminden geçmekteyiz. Birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde bu musibetten de kurtulacağımıza inancımız tamdır. Böyle bir ortamda, beş vakit ezan okunan ve şu anda da hastalarımız, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlığın esenliğe kavuşması için, duaların edildiği camilerimizin minarelerinden, İzmir ilimizin bazı bölgelerinde, dışarıdan frekanslarına girilerek müzik yayını yapılmasını ve yapanları şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

"Camiye yapılan siber saldırıyı nefretle kınıyoruz"

Cami hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce, cami merkezi sistemi frekansından yapılan siber saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Din-Bir-Sen Adıyaman İl Başkanı Ahmet Bozan, bu şer zihniyetin amaçlarının belli olduğunu vurguladı.


Bozan, "Müslüman bir ülkede kargaşa çıkarmak isteyen ve İslam'ın şiarı olan camilerimiz ve minarelerimiz üzerinden ülkenin mukaddeslerine saldıran, bu zihniyete sahip insanları kınıyor, haklarında gereken yasal işlemin yapılması için gerekli çalışmanın başlatılmasını talep ediyoruz." dedi.

Camilerimize yönelik yapılan menfur saldırıya bir tepki de Safvan Bin Muattal Platformu'ndan geldi

Adıyaman Safvan Bin Muattal Platformu Sözcüsü İsmail Ergün, Ramazan ayında camilerde bu tür İslami adaba aykırı işlerin yapılmasının manidar olduğunu belirtti.


"Bu eylemin, kaos ve kargaşa ortamı oluşturmak amacıyla yapıldığına inanıyoruz"

Ergün yaptığı açıklamada, "İzmir'de meydana gelen olayda merkezi sistemin frekansına giren kimliği belirsiz kişiler, bazı camilerde 'Çav bella' şarkısının yayınını yaptığını basından öğrendik. Asla kabul edemeyeceğimiz bu olayın özellikle Mübarek Ramazan ayında yapılmış olması ayrıca manidardır. Kutsallarımıza, dini değerlerimize saygısızlık ve hakaretten öte toplumda infial uyandırarak kaos ve kargaşa ortamı oluşturmak amacıyla yapıldığına inandığımız bu alçakça olayı gerçekleştirenleri ve bu alçaklığı destekler mahiyette görüntüleri sosyal medyada paylaşanları kınıyoruz, lanetliyoruz." dedi.

"Bu haince olayın cezasız kalması demek, daha beterlerinin yapılmasına fırsat demektir"

Camilere yönelik çirkin tavrın cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Ergün, "Yetkililerin en kısa zamanda bu olayın faillerini bulacağına ve hak ettikleri cezayı vereceklerine inancımız tamdır. Bundan sonra böylesi olayların olmaması için de gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Bu haince olayın cezasız kalması demek, daha beterlerinin yapılmasına fırsat demektir. Bu çirkin olay güzel şehrimiz İzmir'e mal edilmemeli. Halkımızı sağduyuya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hukukçular Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Avukat Ahmet Işık, İzmir'de cami hoparlörlerinden dinletilen şarkıyı çalanlar ile geçmişte ezanları susturmak isteyenlerin aynı zihniyete sahip olduklarını vurguladı.


"Hoparlörlerden müzik yayını yapan zihniyetle ezanı susturmaya çalışan zihniyet aynıdır"

Ezanların birer çağrı olduğunu belirten Işık, "İzmir'de bazı camilerin hoparlörüne sızarak müzik yayını yapılmasını şiddetle kınıyoruz. Bunu yapan zihniyet ile geçmişte ezanları susturmaya, değiştirmeye ve yok etmeye çalışan zihniyet aynıdır. Ezan kadim medeniyetimizde kutsaldır. Bir temsil ve çağrıdır. Bu çağrıya 'dur' demek, bu çağrıyı değiştirmeye çalışmak kimsenin haddi değildir. Bu zihniyet bunu asla başaramayacaktır. Bu olayı yapan kişi veya kişilerin bir an önce tespiti yapılıp hak ettikleri cezanın bir an önce verilmesi gerekmektedir." dedi. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/camilerimize-yapilan-cirkin-saldiri-kabul-edilemez-125896