Adıyamanlılar camilerin açılacak olmasını sevinçle karşıladı


Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 16 Mart'tan itibaren camilerin zorunlu olarak ibadete kapatılması Müslümanların mahzun olmasına neden olmuştu.

post

 Adıyaman    20.05.2020 11:33:53    Bu İçerik 307 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yeni normalleşme sürecinde önce 12 Haziran'da açılacağı söylenen camilerin daha sonra 29 Mayıs 2020 itibariyle ibadete açılacak olması kararı Adıyamanlıları sevindirdi.

Her yıl Ramazan ayında camilerde okunan mukabele, kılınan teravihlerin ve itikaf ibadetlerinin bu yıl camilerde yapılamamasını üzüntüyle karşılayan Adıyamanlılar, camilerin açılacağı günü iple çekiyor.

Kararı sevinçle karşıladıklarını karşıladıklarını belirten Yusuf Akdeniz, "AVM gibi toplu satış yapan alanlar açıldı. Camilerin de açılması gerekiyor tabi tedbiri de elden bırakmamak lazım. Müslümanlar olarak camilerin açılacak olmasına çok sevindik. Ülkemiz dualarla ayakta kalıyor. İnşallah camilerimizde gerekli tedbirler alınacak bizlerde orada namazlarımızı kılıp dualar edeceğiz. Ümmetin camilerle buluşacak olması son derece sevindiricidir. Ramazan boyunca mukabele, teravih, cuma ve vakit namazlarına olan hasret inşallah son bulacak. Rabbim bir daha ümmete bu gibi durumları yaşatmasın." dedi.

"Hangi gün cuma onu dahi unuttuk"

Camilerin 29 Mayıs'ta açılacak olmasının çok güzel ve yerinde bir karar olduğunu ifade eden Ali Çelik "Bu karar çok güzel bir karar oldu, camilerimizi özlemiştik. Bir esnaf olarak cumaya, camiye gidemiyorduk. Hangi günün artık cuma olduğunu karıştırdık. Rabbimiz bizi cumasız, camisiz ve cemaatsiz bırakmasın inşallah. Hatimlerimizi ve teravihlerimiz bu sene camilerden uzakta hüzünle ihya etmeye çalıştık. Rabbim bizlere bir daha böyle zor süreçler yaşatmasın inşallah." ifadelerini kullandı.

Camilerin açılma kararını sevinçle karşılayan vatandaşlardan Yusuf Boyraz, "Camilerimizi özledik, camilerde cemaatle namaz kılmayı, Kur'an-ı Kerim okumayı özledik. Cuma namazlarının kılınmasının yanı sıra bayram namazının kılınmasını da arzu ediyoruz. Camiler Müslümanların vazgeçilmezlerdendir. Camilerimize kavuşacak olmaktan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Rabbim bir daha bize bu günleri yaşatmasın"

Camilerin iki aydır kapalı olmasından dolayı Müslüman olarak üzüldüğünü dile getiren Mustafa Çetin "İki aydan fazla oldu camilerimiz kapalıdır. Rabbin inşallah bu hastalığı ortadan kaldırır. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bununla birlikte hastalığın ortadan kalkması için tedbirlere uymalıyız. Tüm dünya bir zorlukla karşı karşıyadır. Rabbimiz bir an öce eski günlerimize ve camilerimize kavuşmayı nasip etsin." dedi.

Camileri açılacak olmasının doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirten Şit Aydın "Camilerimizin açılması milletimize, ümmete hayırlı olsun. Cenab-ı Allah bu hastalığı ortadan kaldırsın. Vatandaşalar perişan oldu. İnsanlar evlerinde işsiz bir şekilde oturuyor. Allah sonumuzu hayır etsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

https://ilkha.com/guncel/adiyamanlilar-camilerin-acilacak-olmasini-sevincle-karsiladi-125546