Evlerinde halıları dahi olmayan aileye müftülükten yardım yapıldı


Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Covid-19 salgının Türkiye'de görülmesinden bu yana muhtaç ailelere yönelik çalışmalarına hız verdikleri, Ramazan ayında da bu yardımların artarak devam ettiğini belirtti.

post

 Adıyaman    18.05.2020 12:12:44    Bu İçerik 278 kez görüntülendi.

07.10.22

 


CEMİL ÖZDAŞ

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Covid-19 salgının Türkiye'de görülmesinden bu yana muhtaç ailelere yönelik çalışmalarına hız verdikleri, Ramazan ayında da bu yardımların artarak devam ettiğini belirtti.
Adıyaman İl Müftülüğü, Çobanlık yapan ancak bazı nedenlerden dolayı elinde hiçbir şeyi kalmayan Kocadayı ailesine sahip çıktı.


Ailenin durumunu yerinde inceleyen Adıyaman İl Müftüsü Taşçı, "Dünyayı hem de ülkemizi kasıp, kavuran Covid-19 ile olan mücadelemiz iki aydır devam ediyor. İlk gününden itibaren kurulan Vefa Destek Grubu içerisinde yer alan müftülüğümüz personeli gıda kolilerinin ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmasında özenle çalıştılar. Bu yardımların ulaştırılmasına Ramazan ayı boyunca devam edilecektir. Vefa destek Grubu dışında iş adamlarımız tarafından bize teslim edilen takriben 3 bin gıda yardım kolisini müftülük olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırdık." dedi.


"Bizler komşusu açken kendisi tok yatmayan bir medeniyetin çocuklarıyız"

Ramazan ayının fırsat bilinerek yardımlaşmaya ve dayanışmaya daha da büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Taşçı, şöyle devam etti:

Bugün burada ihtiyaç sahibi bir ailemiz var, o ailemize gerekli yardımlar yapılacak. Şükrü Kocadayı isimli kardeşimizin evinin içini gördünüz, neredeyse bir iğne dahi evin içinde yok. İnşallah evin büyük bir kısmını getirdik. Evin boyası ve diğer ihtiyaçları da temin edilecek. Herhangi bir ihtiyacı olan ihtiyaç sahipleriyle ilgili bir haber geldiği zaman Gençlik Merkezimizle beraber hali vakti yerinde olan kardeşlerimizden alıyoruz, böyle ihtiyacı olan ailelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunun dışında Ramazan ayı içerisinde Kur'an kursu hocalarımız öğrencileriyle birlikte her gün ihtiyaç sahibi ailelere iftar yemeği hazırlayıp dağıtıyorlar. Ramazan boyunca iftar dağıtılan aile sayısı binlerle ifade edilemeyecek kadar çok. Ramazan ayı hayır hasenat ayıdır. Bir oruçluya iftar ettiren oruçlu olan kadar sevap kazandığı bir aydayız. Ramazan ayı boyunca hafta içi, hafta sonu demeden nerede ihtiyaç sahibi bir aile varsa oraya koşmaya gayret ettik. Çünkü bizler komşusu açken kendisi tok yatmayan bir medeniyetin çocuklarıyız.
Kendisine yardım yapılan Şükrü Kocadayı ise Adıyaman İl Müftülüğüne yardımlarından ötürü teşekkür etti.(İLKHA

https://ilkha.com/guncel/evlerinde-halilari-dahi-olmayan-aileye-muftulukten-yardim-yapildi-125395