YA İLAHİ!


Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı Coronavirüsün bu kadar yayılması ve tesir etmesinin altında yatan sebepleri ve def olması için yapılması gerekenleri lisan-ı kal ile kaleme aldı. Lisanı halimize yansıması ümidiyle

post

 Adıyaman    07.04.2020 16:10:37    Bu İçerik 324 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Ya İlahi

Yaşadığımız şu bela musibetler ve salgınlar senin gadabından ve öfkenden kaynaklanmıyorsa hiç aldırmam. Ama biliyorum ki senin gadabını celbedecek o kadar çok kusur ve günahımız var ki..

Ya İlahi

Günahlarımız bizi evlerinden, camilerinden mahrum bırakacak kadar mı arttı? isyanlarımız namazlarınızı evlerinizde kılın nidasını duyacak kadar mı çok?

Ya İlahi

Yoksa artık bizden bir hayır murad eylemeyip bizi silip süpürüp bizden sonra seni seven Senin de onları sevdiğin yolunda Cihad eden dinini yaşarken hiçbir kınayanın kınamasından korkmayan yeni bir nesil mi getirmektir muradın.

Ya İlahi

Biz sana sırtımızı döndük ya sen de bize sırtını mı döndün, Ya Rab! Eğer öyleyse asıl ve ağır imtihan, asıl musibet budur Ya Rab.

Ya İlahi

Yoksa bu musibet Bize gönderdiğin bir mektup mu ve O mektupta bize 'benim ne size ve nede ibadetlerinize ihtiyacım yok" mu diyorsun

Ya İlahi

Ezanı duyup da ona koşamamak sana vasıl olamamak rahmetinden tardolmak ne acı Ya Rab yoksa bizden Yüz mü çevirdin ki evlerin önümüzde kapıları yüzümüze kapalı buna bu kalp nasıl dayansın bu sarsıntıyı bu gönül Nasıl kaldırsın ya Rab

 

Ya İlahi

 

Ne acı bir zamanlar.

Ey Bad-ı Saba uğrarsa yolun semti harameyne,

 

Tazimimi arz eyle rasulüssakaleyne,

diyerek uçan kuşlarla Esen rüzgarlarla Selam gönderdiğimiz kabe-i Muazzama ya ravza-i Mutahhara ya vasıl olamamak dokunamamak yüz sürememek dünya cennetimizden mahrum kalmak ne büyük azab Ya Rab.

 

Ya İlahi

Yoksa ol Habib-i Kibriya " Ey bana kalbiyle gönlüyle ruhuyla ahlakıyla gelmeyenler artık bana yalnızca kalıbınıza bedeninizle gelmeyin artık" diye haykırıyor da biz mi duymuyoruz?

Yoksa kabe-i Muazzama Ey Kur'an ve manasıyla buluşmayanlar boyası ile boyanmayanlar onunla ünsiyet kuramayanlar ahlakı kur'an olmayanlar artık size dayanamıyorum sizi görmek istemiyorum diye inliyorda biz mi duymuyoruz yoksa kulaklarımızda ağırlıklar mı var?

"Hava atmak için, çaka satmak için, özçekim yapmak için, canlı yayın yapmak için, kardeşlerine olan kininle, öfkenle, hasedinle, fesadınla, yalanınla, gıybetinle, dedikodunla,  faizinle, rüşvetinle, kibrinle ucubunla,  gelme bana artık dayanamıyorum taşıyamıyorum seni "diye haykırıyor da biz mi duymuyoruz?

Ya İlahi

 

Sanki kabe-i Muazzama Ravzayı Mutahhara bize haykırıyor ve diyor ki

" Artık bize arının da gelin temizlenin de gelin temiz eller ile dokunun bize perdelenmemiş gözlerle bakın bize ve yaşlar dökülsün o gözlerden Hakta sabit Kademlerle gelin bu topraklara Aklı Selim ile zevki Selim ile ama hepsinden önemlisi kalbi Selim ile gelin bu diyarlara"

"İbrahim Gibi namazımda ibadetlerimde hayatımda Ölümüm de hiçbir eşi ortağı olmayan alemlerin rabbi Allah'a aittir diyerek Gelin

İsmail gibi Anadan babadan yardan Serden geçerek hakkın yoluna kurban olmaya fedayı can eylemeye hazır olarak gelin bize. Adam gibi adam olup da gelin bize"

Ya İlahi

Dayanamıyoruz taşıyamıyoruz takatimiz kalmadı bu kadar genişliğine rağmen artık yeryüzü bize dar gelmeye başladı bizden yüz çevirme bizi Kapından kovma bizi senden başkasına Muhtaç Eyleme bizim Senden Başka kimsemiz yoktur kapından başka çalacak kapımız yoktur Senden başka sığınacak limanımız da yoktur

Ya İlahi

Eğer bu bela ve musibetlerin sebebi bizim şu hali pür melalimiz ise sen muhavvvilel hali vel ahvalsın Allah'ım. Şu hali pür melalimizi hallerin en güzeline tebdil eyle

Yok eğer bu bela ve musibetlerin sebebi kararan ve katılaşan kalplerimiz ise sen musarrifel kulubsün Allah'ım. Kalplerimizi ve gönüllerimizi dinin ve sana itaat üzere sabit kıl.

Ve Ya İlahi

Bizi sana ve rahmetinin genişliğine döndür bizi rahmetinden merhametinden mağfiretinden ve muhabbetinden mahrum eyleme. AMİN

Mehmet TAŞCI Adıyaman İl Müftüsü

YA, İLAHİ, adıyaman ,müftü, taşçı Mehmet, coronavirus