Adıyaman İl Müftülüğü Vefa Destek Grubu: Yardımlaşma inancımızın gereğidir


Adıyaman İl Müftülüğünde görevli din gönüllüleri Vefa Destek Grubu olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

post

 Adıyaman    02.04.2020 17:15:41    Bu İçerik 425 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Coronavirus (Covid-19) salgınının ülkemizde görülmeye başlanmasının ardından dışarı çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan insanların ihtiyaçlarına cevap vermek için kurulan Vefa Destek Grubu çalışmalarına devam ediyor.

Vefa Destek Grubu gönüllüsü Fadıl Akkuş "Dünyayı etkileyen Covid-19 salgınından dolayı büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır. Rabbim bizleri bu sıkıntılardan bir an önce kurtulmayı bizlere nasip etsin. Bu çok ciddi bir sorundur. Dünya şu an bu virüsle mücadele etmektedir. Bu virüsten kurtulabilmemiz için tedbirli olmamız ve evlerimizden çıkmamamız gerekiyor. Bunun için insanlarımızın sokağa çıkmaması birdirbirlerine temas etmemesi gerekiyor ki salgını kısa sürede atlatabilelim." dedi.

Yardımlaşmanın İslam'ın bir gereği olduğunu belirten Akkuş "Bizde bu süreçte İl Müftülüğü Vefa Destek Grubu olarak şu an 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret ederek onların ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bize telefonla ulaşan ailelerimizi tespit ediyoruz. Şu an hem devletimiz hem İl Müftülüğümüz hem STK'lar elbirliğiyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız eğer evlerinde kalırsa biz zaten ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onların dışarı çıkmasına gerek yok. Bugün 10 ailemizi ziyaret ettik, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bu bizim inancımızın da bir gereğidir. Hem tedbir almak hem dayanışma ve yardımlaşmanın en üst düzeyde olması inancımızın bir gereğidir. Bizde hem bugün inancımızın gereği hem de insani vazifemizi beraberinde yerine getirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - Adıyaman Basın)