Adıyaman’da hafızlar eğitimine telefonla devam ediyor


Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19'un Türkiye'de de görülmesinin ardından bütün eğitim kurumlarında olduğu gibi hafızlık kurslarında okuyan öğrenciler eğitimlerini evde almak zorunda kaldı.

post

 Adıyaman    23.03.2020 17:57:25    Bu İçerik 382 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Müftülüğü 'ne bağlı Daru'l Erkam Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan öğrenciler, Corona virüsü nedeniyle eğitimlerine evde devam etmek zorunda kalınca ezberledikleri cüzlerini telefondan hocalarına okuyor.

Kur'an Kursu Yöneticisi Ömer Ünsal, çocukların eğitiminin yarım kalmaması için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Ünsal, "Hocalarımızla birlikte Kur'an muhafızı olan çocuklarımızın Corona virüsü nedeniyle ara verilen eğitimlerinin yarım kalmaması için gerekli çabayı gösteriyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızı bazen biz arıyoruz, bazen de onlar arayıp ezberledikleri cüzlerini telefon üzerinden kurs hocalarımıza dinletiyorlar. Bu şekilde uzaktan eğitimle bir nebzede olsa çocuklarımızı hem soruyor hem de eğitimlerini takip etmiş oluyoruz." dedi.

“Bizler hangi şartlarda olursa olsun Rabbimizi unutmamalıyız” diyen Ünsal, konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü hiçbir şey Rabbimizi anmaya ve O'nun kelamından uzak kalmaya engel değildir. Bu tür virüslere karşı tedbirlerimizi alırken Rabbimizin emir ve yasaklarından da kendimizi beri tutmamalıyız."

Hafızlık eğitimi alan çocuklar ise bu durumdan memnun olduklarını belirterek hocalarına teşekkür etti.(İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/adiyaman-da-hafizlar-egitimine-telefonla-devam-ediyor-118845