Adıyaman'da Corona virüse karşı dezenfekte çalışmaları devam ediyor


Adıyaman'da virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla şehir genelinde dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

post

 Adıyaman    17.03.2020 15:52:17    Bu İçerik 274 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Dünya genelinde etkili olan Corona virüs salgını riskine karşı vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışması yapılıyor.

Toplu taşıma araçları, duraklar, otogar, taziye evleri ve ibadethaneler gibi risk teşkil eden yoğun kullanım alanlarında çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, "Belediye olarak paniğe kapılmadan alınması gereken tüm önlemleri alıyoruz. Toplu taşıma araçları, duraklar, otogar, taziye evleri, ibadethaneler, risk teşkil edecek toplu yaşam alanları dezenfekte edildi, edilmeye devam edilecek. Billboardlarda, toplu taşıma araçlarımızdaki ekranlardan ve el ilanları ile bilgilendirmeler yapılıyor. Bulaşıcı, kalabalık, kapalı havasız yaşam alanlarından uzak bir ortamla birlikte temizliğe çok dikkat edelim. Uzun süreli (kronik) hastalarımız, yaşlı hastalarımız varsa biraz da hassasiyet gösterelim. Ayrıca, uygun beslenme yeterli uyku stres yönetimi ve doğal ortamda yapılan ağır efor sarf etmeyi gerektirmeyen spor faaliyetleri ile birlikte içsel huzura odaklanma ile bağışıklık sistemimizi güçlendirerek İnşallah süreci daha kolay atacağız. El hijyeni çok önemli ticari amaçlı bilgilerden uzak duralım. Suya sabuna dokunalım." dedi. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/adiyaman-da-corona-viruse-karsi-dezenfekte-calismalari-devam-ediyor-118086