Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Corona virüsüne karşı dezenfektan üretiyor


​Okulun kimya laboratuvarında kimyager ve öğretmenler gözetiminde lise öğrencileri tarafından üretilen dezenfektanlar Adıyaman'daki okulların korona virüsüne karşı temizliğinde kullanılmaya başladı.

post

 Adıyaman    12.03.2020 15:59:16    Bu İçerik 290 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Türkiye'de 38 ilde dezenfektan üretimi yapan okullardan biri de Adıyaman'da yer alıyor. Okulda dezenfekten saf su, sodyum hipoklorit, izopropil alkol ve çeşitli dezenfekte edici kimyasal maddeler üretiliyor. 

Okulun günlük 6-8 ton arasındaki üretim kapasitesi, Corona virüsüne karşı iki katına çıkartıldı. Adıyaman'da 810 okuldaki 6 bin 705 derslik ve okulların diğer bölümleri bu dezenfektanla ilaçlanacak. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, kimya laboratuvarına gelerek Okul Müdürü Mehmet Küçük 'ten bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, "Dezenfektan ile bütün okullarımızı inşallah dezenfekte edeceğiz. Dünden itibaren üretimi arttırmaya başladık. Arkadaşlar, günde ortalama 6 ile 8 ton arasında üretim yapıyorlardı. Biz bugün itibariyle bunu iki katına çıkarmaları ve gece mesaisi de yapmalarını kararlaştırdık. Türkiye'de 38 ilimizde olduğu gibi, okulumuzda da bu dezenfektan üretiliyor. Şu anda kendi ilimizin okullarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Adıyaman'ın ihtiyacını karşıladıktan sonra başka illerinde siparişlerini kabul edebiliyoruz. Şu anda üretimimiz ilimizin ihtiyacını karşılayacak durumda. Bu bir hafta içerisinde ilimizi bitirdikten sonra çevre illerimizden gelen taleplere de cevap vermeye çalışacağız." dedi. (İLKHA)

https://ilkha.com/saglikyasam/adiyaman-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-corona-virusune-karsi-dezenfektan-uretiyor-117750