Okumak Güzeldir Projesi


Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Okumak Güzeldir” adlı proje Cem Evi bünyesinde devam ediyor.

post

 Adıyaman    14.03.2019 14:38:20    Bu İçerik 681 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Proje kapsamında yazarlar gençlerle buluşturulurken, oluşturulan kütüphanede birçokönemli eser gençlere sunuluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik projeleri destek programı ile devam eden proje kapsamında 15 Mart tarihinde Bilgi Anadolu Lisesi’ndeki söyleşi ve imza günü etkinliğiyle yazar Ebubekir Aytekin’in gençlerle buluşacağını ifade eden

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi; "2019 yılı Ocak ayında başlatmış olduğumuz “Okumak güzeldir” adlı projemiz halen devam ediyor. Projemiz Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Bu proje kapsamında ilk etapta kütüphanemizin açılış etkinliğini gerçekleştirdik. Proje kapsamında 4 yazarımızı gençlerle buluşturacağız. İlk etkinliğimizi Merkez Anadolu Lisesi'nde yazar Ali Bozkurt’un katılımıyla gerçekleştirdik. 16 Mart Cuma günü saat 10.00'da Bilgi Anadolu Lisesi’nde eğitimci ve yazar Ebubekir Aytekin’i gençlerle bir araya getirerek, imza günü etkinliği düzenleyeceğiz. 26 Mart Salı günü saat 14:00’da yazar Abdulvahap Ballı’yı Yunus Emre Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle buluşturacağız. Geçen günlerde de gençlere yönelik tiyatro etkinliğimizi gerçekleştirdik. Projemiz kapsamında önümüzdeki günlerde gençlerimizi sinemaya götüreceğiz." dedi.

"Ayrıca projemiz kapsamında gençlerimizi Mardin ilinde bir gezi programında gezdireceğiz." Diyen Tanrıverdi "Bu gezimizde gençlerimizi Mardin üzerinden Diyarbakır ve Şanlıurfa illerine götürerek, tarihi mekanları gezdireceğiz.  Bu çalışmalarımızla birlikte ilimizde bir köydeki okula 150 ile 200 arası kitap hediyemiz olacak. Haftanın her günü gençlerimiz kütüphanemize gelerek sıcak bir ortamda kitaplarını okuyabilirler. Gençlerimiz kitaplarını okudukları zaman onlara ücretsiz olarak ikramlarımız oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kütüphanemize temin ettiği bin adet kitap ile gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Gençlerimiz Cemevimize gelerek, kütüphanemizi ziyaret edebilirler. Şuanda kütüphanemizde 7 binin üzerinde kitap mevcuttur. Böylesine bir kütüphane ilimiz gençliği için bir kazançtır. Kitaplarımız herkese ve her kesime hitap edilecek kitaplardır." fadelerini kullandı.

Tanrıverdi son olarak "Her yaş grubuna göre kitaplarımız kütüphanemizde mevcut olup, her vatandaşımız bu kitaplardan faydalanabilir. Kütüphanemizi ziyaret eden her vatandaşımıza Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapmış olduğumuz proje kapsamında kalem ve anahtarlık hediyelerimiz oluyor. Projemize katkı sunan yazarlarımıza ve emeği geçen kişilere plaket takdimimiz oluyor. Buradan gençlere sesleniyorum. Gelin kitap okumak sizden, ikramlar bizden." dedi. (Adıyaman Basın)