Adıyaman Yeni Sanayi Mahalle sakinleri: Mahallenin sorunlarının halledilmesini istiyoruz


Birçok sorunlarının olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, tapu sorununun yanı sıra diğer önemli bir sorunun da mahallede sık sık yaşanan hırsızlık olayları olduğunu ifade ettiler.

post

 Adıyaman    07.03.2020 10:32:31    Bu İçerik 352 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yıllar önce muhtar senediyle aldıkları arazilerin tapularını alamadıklarını dile getiren mahalle Muhtarı Zeynal Güler, 12 nüfusu 7 bin seçmeni bulunan mahaldeki konutların yüzde 80 oranında tapusuz olduğunu belirtti.

Sorunlarının çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunan Mahalle Muhtarı Güler, "Mahallemizin birinci sorunu tapu sorunudur. Mahallemizdeki konutların yüzde 80'i tapusuzdur. Tapu sorununun halledilmesi için çalmadığımız kapı kalmadı. Hiçbir şey elde edemedik. Tarla sahipleriyle görüşmek için Adana'ya 3 sefer gittik, bizden 7 bin 500 lira para istediler. Biz bu parayı ödeyemeyiz. Hükümet veya belediye bize yardımcı olmasa mümkün değil biz tapuları alamayız." dedi.

"Mahallede hırsızlık olayları yaşanıyor"

Güler, "Mahalledeki elektrik tellerinin yarısı yer altına çekildi ama diğer yarısı halen yer üstündedir. Kalan kısmının da bir an önce yer altına alınmasını yetkililerden rica ediyoruz.  Mahallemizde hırsızlık olayları yaşanıyor. Kameralar var ama yeterli olmuyor. Belli başlı sokaklara MOBESA yerleştirilirse çok iyi olur. Bu konuda dilekçelerimizi yazdık." ifadelerini kullandı.

Yetkililerden yardım beklediklerini dile getiren Hasan Başbuğ, "Hırsızların korkusundan evimizden çıkamıyoruz. Mahallede hırsızların girmediği ev kalmadı. Sabahlara kadar hırsız bekliyoruz. Hırsızlar, bir evden çıkıp öbür eve giriyorlar. Mahallede MOBESE kurulursa belki bunlarla baş edilir yoksa biz baş edemiyoruz. Diğer bir sorunumuz tapu sorunudur. Biz paramızı verip bu malları aldık senetlerimiz vardır. Ama tapularımız olmadığından taş üstüne taş koyamıyoruz. Yarın öbür gün bir deprem olursa biz nereye başvurup ne yapacağız. Yetkililerden rica ediyoruz, bu işe bir an önce çözüm bulsunlar." şeklinde konuştu.

"Tapularımızı istiyoruz"

Mahalle sakinlerinden Şeyho Kara, "Evlerimizin tapularını istiyoruz. Mahallemizde hırsızlık olayları çok yaşanıyor bunların önlenmesi gerekiyor. Bekçilerin mahalleyi dolaşması gerekir. Mahallede bekçileri göremiyoruz. Elektrik telleri yer altına alınmalıdır. Kanalizasyonlar sürekli tıkanıyor onların açılması lazımdır." dedi.

Hırsızlık olaylarından rahatsızlık durduklarını belirten Mustafa Yılmaz, "Mahallemizde hırsızlık olayları var. Elektrik tellerinin yer altına alınması ve tapu sorunlarımız vardır. Bu sorunlarımızın giderilmesi talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıllardır tapu sorunu olduğunu belirten Mehmet Akar, "Biz bütün siyasilere ve belediye başkanlarına tapu ile ilgili sorunumuzu dile getirdik. Bir türlü bu sorunumuzu çözmediler. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra uzun zamandır mahallede yaşanan hırsızlık olayları var, bu duruma da bir çözüm bulunursa memnun oluruz." şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Abuzer Sungur, "Bizim tapu sorunumuz var. Hangi başkan geldiyse çözüm bulamadı. Bu sorunumuzun bir an önce halledilmesini istiyoruz. Elektrik tellerinin yer altına alınmasını istiyoruz. Mahallede yaşanan hırsızlık olaylarının önlenebilmesi için, sokaklara kamera sisteminin kurulmasını istiyoruz." dedi.

Şükrü Saygı ise kendilerine kimsenin yardımcı olmadığını belirterek, "Hangi başkan geldiyse sorunumuzu çözemedi. Tapu sorunu, elektrik tellerinin yer altına alınması gibi sorunlarımız var. Bunun yanı sıra son zamanlarda artan hırsızlık olayları bizleri rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/adiyaman-yeni-sanayi-mahalle-sakinleri-mahallenin-sorunlarinin-halledilmesini-istiyoruz-117259