Adıyamanlı muhtarlar CHP'li Engin Özkoç'un posterini yaktı


TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakarete varan sözlerinin ardından Adıyamanlı muhtarlar konuyla ilgili Cumhurbaşkanına destek açıklaması yaptı.

post

 Adıyaman    05.03.2020 18:06:02    Bu İçerik 292 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklama dernek binasında dernek Başkanı Abdulkadir Geylani Taş tarafından yapıldı. Yapılan açıklama sonrasında Özkoç posteri yakıldı.

Özkoç'u yaptığı açıklamadan dolayı kınadığını ve verdikleri vergiyle aldığı maaşı haram ettiklerini belirten Taş "Mecliste dün yaşanan vahim olay gibi bir olayı 52 yıllık hayatımda mecliste görmedim. Biz milletvekillerini oraya niye gönderiyoruz? Memleketin sorunlarını çözsünler diye. Etrafımız dört taraftan saldır altındayken kendi içimizde savaşmanın ne anlama geldiğini anlamıyoruz. Başkomutana yapılan saygısızlık Türkiye'ye yapılmış demektir. Cephedeki ordumuzun moralini bozmanın hiçbir anlamı yoktur." dedi.

"Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar muhtarlara ve halka vermiş olduğu değeri hiçbir Cumhurbaşkanı vermemiştir. Muhtarlara verilen önem topluma verilmiş demektir. Biz halkın temsilcileri olarak bize verilen değeri şahsımıza değil bütün mahalle halkımız adına almış oluyoruz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanına yapılan hakaret Cumhurbaşkanının şahsına değildir, Türkiye halkına yapılmıştır. Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğu hakaretleri kendisine iade ediyorum. Mecliste söylenen sözleri ve yapılan küfürleri şiddetle kınıyoruz. Hiçbir şekilde meclis çatısı altında söylenmemesi gereken sözlerdi. Bu lafları eden adamların meclis çatısı altında kalmasını kabul etmiyoruz. Meclisteki 550 milletvekili görevini yaparak dokunulmazlığını kaldırmak iiçin gerekeni yapmalıdır." ifadelerini kullandı.