Beş Pınar Mesire alanı ücretsiz oldu


Adıyaman Kahta yol güzergahında bulunan ve halk tarafından daha çok Abuzer Gaffari olarak anılan Beş Pınar Mesire Alanına girişler ücretsiz oldu.

post

 Adıyaman    04.03.2020 12:24:57    Bu İçerik 280 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından yaptırılarak özellikle yaz aylarında on binlerce insanın uğrak alanı olan Beşpınar mesire alanına girişler bundan sonra ücretsiz oldu.

Adıyamanlı vatandaşların aileleriyle birlikte yeşil alanların içerisinde hem piknik yapabilecekleri hem de kentin boğucu ve yorucu atmosferinden uzaklaşma imkânı bulmak amacıyla bin 300 dönümlük bir alan üzerine uygulanan Adıyaman’ın gözde mesire alanlarından Beşpınar Mesire alanına girişler bundan böyle ücretsiz oldu.

Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından projelendirilerek etap etap hizmete sunulan Beşpınar Vadisi mevkiinde yapılan Ziyaret çayı rekreasyon alanında bulunan serbest piknik alanları, ada kafeteryası, meydan ve spor kompleksleri, halı saha, kırık köprü karşısındaki çocuk oyun alanları ve büfelerin yer aldığı alanlar halkın yoğun talebine istinaden girişleri ücretsiz olacak şekilde 18 Marta’ yeniden ihaleye çıkarılması kararı alındı.

Adıyamanlı vatandaşların aileleriyle birlikte hafta sonları kullanabileceği bir alanda piknik yapma ihtiyacının karşılandığı bu farklı konseptteki mesire alanında mangal yeri, kamelya, lavabo ve peyzaj bitkileri, ortak alanlarda ise yürüyüş yolları, spor alanları, çocuk oyun alanları ve mescit gibi sosyal donatı alanları mevcuttur.

Daha önce etap etap hizmete sunulan Beşpınar mesire alanının 4. Etabının da bir an önce hizmete sunulması amacıyla şu anda çalışmalar devam ediyor. 4. etabında tamamen bitirilmesi ile Adıyamanlı vatandaşların aileleriyle hafta sonu gezebilecekleri, eğlenebilecekleri bir mesire alanına daha kavuşmuş olacak.