Doğan Adıyaman siyasetini ve gündemi değerlendirdi


Refah Partisi 20'nci Dönem Adıyaman Milletvekili Ahmet Doğan, dünden bugüne Adıyaman siyasetini ve gündemi değerlendirdi.

post

 Adıyaman    07.02.2020 08:36:33    Bu İçerik 300 kez görüntülendi.

07.10.22

 


1987 yılında Rahmetli Erbakan'ın istemesi üzerine siyasete bir fil olarak giren Refah Partisi 20'nci Dönem Adıyaman Milletvekili Ahmet Doğan "2001'den itibaren de Adıyaman'daki tüm çalışmalarla beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz." dedi.

"1987'de merhum ve mağfur Erbakan Hocanın emri ile Adıyaman'da faal siyasete başlamak durumunda olduk. 95'te meclise girme imkânımız oldu." diyen Doğan "99'da meclis çalışmalarına noktayı koyduk. Ve 2001'den itibaren de Adıyaman'daki tüm çalışmalarla beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz. Her ne kadar geçmiş bize çok tatlı, çok hoş gelse de yapılan çalışmaların hayra doğru İnşallah sonuç almaya doğru, güzel adımlar atıldığını görüyoruz. Özellikle Kudüs'te bugün bütün Müslümanların ellerinden geleni yapmanın çalışma gayretinde mutlaka siyasi çalışmalarımızın da katkıları vardır. Temennimiz odur ki bu millet inşallah daha güzel günlere, daha güzel imkânlarla ve daha güzel şekilde yaşayacağı günleri görecektir. Bediüzzaman Hazretlerinin güzel bir sözü var 'İstikbal-i İslam'da inşallah en gür seda İslam'ın sedası olacaktır.' diyerek o gün zindanlarda Hayat süren, mahkemelerden mahkemelere koşan bir fikir adamının o gün en gür seda islam'ın sedası olacağını o zor şartlarda haykırmış olması bugün onun o ifadesinin yeryüzünde tahakkuku noktasına geldiğini görüyoruz. Allah bu konuda çalışma gösteren bütün kardeşlerimizin hayrını kabul eylesin Allah yar ve yardımcımız olsun." ifadelerini kulandı.

"Adıyaman geçmişe kıyasla büyük, hayırlı hizmetler yapılmaya devam ediyor"

"Adıyaman'da vatandaşımızla birlikte olmanın verdiği bir huzur da var, bir sıkıntı da var." diyen Doğan şöyle devam etti:

"Huzurluyuz çünkü geçmişte yaptığımız çalışmaların mahsulünü vatandaşımız elhamdülillah her platformda ifade ediyor. Fakat bazen sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü yapılan herhangi bir eksiklik veya bir noksanlık söz konusu olduğu zaman orada sanki onların temsilcisi makamında bizi gördükleri için bu sefer sitemlerin çoğunluğunu biz alıyoruz haliyle. Adıyaman'a elhamdülillah geçmişe kıyasla büyük, hayırlı hizmetler yapılmaya devam ediyor, ama daha iyi olması ve daha güzel olmasını Adıyamanlının hak ettiği ve Adıyaman'ın bu konuda her platformda hükümete en yüksek desteği vermesi haklı olarak büyük beklentileri getiriyor. Dolayısıyla bir Adıyamanlı Diyarbakır'da gittiği zaman Diyarbakır'la kıyaslıyor Urfa'ya gittiği zaman Urfa ile kıyaslıyor. Malatya gittiği zaman Malatya ile kıyaslıyor. Maraş'la gittiği zaman Maraş'la, Malatya'ya gittiği zaman Malatya'yla kıyaslıyor haklı olarak ama biz 1954'te il olmuş bir iliz. Onlarınsa il oldukları tarih belli değil. Haliyle bazı hizmetler belki orada daha fazla göze batacak durumda olabilir. Veya buradaki mahalli idarelerimizin biraz daha hassas olmaları, biraz daha gayretli olmaları ve işleri yerinde takip etmeleri önemli olan nokta budur."

Yetkililee tavsiyede bulunan Doğan çalışmaların takip edilmesi gerektiğini belirterek "Diyelim ki bir mahallenin yolları yapılıyor belediye başkanımız bir fırsat bulup çalışmaları yerinde görmeyi eğer bir ziyaret şeklinde dahi olsa işin sağlamlığı yönüyle bir güzel oluşum olur. Benim tavsiyem hem milletvekillerimize, hem Belediye Başkanımıza, muhtarlarımıza yani işin başında bulunan bütün bürokratlarımıza yaptığımız ve yapacağımız işleri takip etmek, yerinde görmek ve yapılan diyelim ki: bir köy yolu asfaltlandı o işin sorumlusu mühendisler olsun veya müdürler olsun veyahut etkililer olsun şöyle bir uğrayayım nasıldır, durumu yerinde göreyim, deseler ve o şekilde vatandaşın yanına vardıkları zaman hem yapılan hizmete dikkati çekmiş olur, hem bir eksiklik varsa eksikliği anında görür o an onu tamir ettirme veya yanlışı, eksiği telafi etme imkanı daha güzel olur." dedi.

"Barajlar gecikti"

Yapımı devam eden barajların geciktiğini belirten Doğan "Maalesef üzülerek ifade edelim ki çok uzun sürdü barajlarımız. Yani biz barajların bundan en az birkaç yıl önce devreye girecek noktaya gelmesi umudundaydık. Belki bazı çalışmaları yerinde inceleme yapmadığım için afaki de konuşmak istemiyorum. Yapılan çalışmaların surat kandırılması ve sulu tarıma mutlaka en kısa zamanda geçmek için Adıyaman bu nokta da ağırlığını koymalı. Ve özellikle değerli milletvekillerimiz işbirliği yaparak meselenin üzerinde durmaktadırlar. Özellikle Koçali barajı hakikaten Adıyaman'ın gözüken olasın tamamen sulayacak bir çalışmadır. Adıyaman sulu tarıma geçtiği zaman diğer çevre illerle daha artı bir gelişmesi olacağını insan bugünden görebiliyor." ifadelerini kullandı.

 Doğan son olarak tütün hakkında "Tabii Adıyaman'ın en büyük sıkıntısı tütündür, çünkü geçim kaynağıdır. Fakat maalesef zaman zaman bazen yasaklandığı bazen teşvik edildiği durumlar oluyor. Bu konuda da Adıyaman için Tütüne özel bir önem verilmesi gerektiği kanısındayım. Umarım yetkililer Adıyaman'ın bu haklı beklentisine cevap verirler." şeklinde konuştu.