Adıyaman'dan İdlib'e 12 TIR'lık yardım


İdlib'e gönderilmek içi Adıyaman'dan yola çıkan 12 TIR insani yardım yapılan dualarla uğurlandı.

post

 Adıyaman    02.02.2020 23:13:18    Bu İçerik 283 kez görüntülendi.

07.10.22

 


İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İzci, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, İslam'ın Müslümanlar arasında manevi bir kardeşlik tesis ettiğini ve bu kardeşliğin biyolojik kardeşlikten daha kapsamlı, tüm Müslümanları birbirlerine gönül bağıyla bağlayan bir kardeşlik olduğuna vurgu yaptı.

Müslümanın sadece kendi nefsini düşünemeyeceğini belirten İzci "Sadece kendi hayatımızı önemsediğimiz bir hayat tarzımız İslami bir hayat olamaz. Sadece ibadetlerimizi yapmakla mükellefiyetlerimizi yerine getirmiş olmayacağız. İbadetlerimiz Rabbimize yaptığımız yolculuğumuzda bizim için bir aydınlıktır. Ancak kardeşlerimizin hak ve hukuklarını ihmal ve ihlal etmek bu yolculuğumuzu sekteye uğratacaktır. Her devirde muhtaç olduğumuz Muhacir-Ensar kardeşliğini yeniden hatırlama ve hayata aktarma bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Çünkü kamil bir Müslüman olabilmenin; dünyada ve ahirette cenneti elde etmenin yolu Müslüman kardeşlerimizin haklarına riayet etmektedir. Bizler Müslümanız. Bizler birbirimizin manevi kardeşleriyiz. Birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Yapmamız gereken sorumluluklar olduğu gibi yapmamamız gereken sorumluluklar da var." ifadelerini kullandı.

İzci, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları nedeniyle son 1 haftada 39 bin sivilin daha Türkiye sınırı yakınlarına sığındığını ve  kasım 2019'dan bu yana yerinden edilenlerin sayısı 541 bine ulaştığını vurguladı.

"Tüm vicdan sahiplerini Suriyeli savaş mağduru ailelere destek vermeye davet ediyoruz." şeklinde konuşan İzci, şöyle devam etti:

"Kış ayında Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan bu zulme lakayt kalmak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek; değil bir Müslümanın sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış değildir. Peygamberimiz Müslümanların vasfını anlatırken şöyle buyuruyor: 'Müslüman Müslümanın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez.' Bizler de bu nebevi öğütten aldığımız sorumluluk bilinciyle 8 yıldır eylemlerimizle, yardımlarımızla mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonrada Suriyeli mazlum kardeşlerimizi gücümüz yettikçe desteklemeye devam edeceğiz. Adıyaman merkez, Besni, Gölbaşı, ve Çelikhan’dan hayırsever halkımızın katkılarıyla oluşturduğumuz; 12 TIR insani yardım malzemesini, Allah’ın izniyle Suriyeli kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu tırları inşallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye’nin iç hattında bulunan ekmek fırınlarımıza ulaştıracağız. Aynı zamanda Unun dışında gönderdiğimiz diğer insani yaşam malzemelerinin de çadır kentlerde dağıtımını yapacağız." (Cemil Özdaş - İLKHA)

https://ilkha.com/saglikyasam/adiyaman-dan-idlib-e-12-tir-lik-yardim-114679