Adıyamanlı öğrenciler: "Siyer yarışmasında en büyük ödül Peygamberin hayatını öğrenmektir"


Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği Siyer Yarışmasına katılan öğrenciler, kendileri için önemli olanın Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek olduğunu söylediler.

post

 Adıyaman    02.02.2020 23:11:12    Bu İçerik 395 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ödüllü Siyer Yarışmasına katılan öğrenciler yarışma için hazırlanan kitabı defalarca okuduklarını ve yarışmada sorulan sorular kolay olduğunu ifade ettiler.

Yarışmada asıl amacın Hazreti Peygamber'i tanımak olduğunu söyleyen Fatma Özaslan "Sorular çok kolaydı. Ondan dolayı erken bitirdim. Yarışma benim için çok güzel geçti. İyi ki böyle bir sınav yapmışlar. Peygamber Efendimizin hayatının öğretilmesi hedefi taşıması hepsinden daha güzel olanıydı." dedi.

Sınavın kendisi için çok kolay geçtiğini söyleyen Meryem Aslan, "Yarışmayı ilk 40 dakika içerisinde bitirdim. Kitabı 6 defa okudum. Bu yarışmada ödül kazanamasak dahi en büyük ödül Peygamberin hayatını öğrenmek olacak bizim için." ifadelerini kullandı.

Merve Aydın da şunları söyledi: "Sınav kolaydı, güzel geçti. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu uğurda çalışmak, gayret göstermek güzel bir şeydir. Peygamberin hayatını öğrenmek bizim için diğer bütün ödüllerin önündedir." şeklinde konuştu.

Nur Sima Karakuş da "Sınav çok güzel geçti. Sorular çok kolaydı. Soruları daha önceden de biliyordum. Asıl amacım Peygamberimizin hayatını öğrenmekti. Daha önceden biliyordum ama bilmediğim yerler de vardı. Onları da bu kitaptan öğrendim. Kitabı iki defa okudum." dedi.

Amine Alkayış da Siyer Yarışması sayesinde Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiği için mutlu olduğunu söyledi.

Birçok sınava katıldığını ancak katıldığını en heyecanlı yarışmanın Siyer Yarışması olduğunu belirten Salih Sincar, "Hem Peygamberimizin hayatını öğrenmek hem de ödül kazanmayı isterim." dedi.

Yarışmaya katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Mehmet Bal, "İlk defa bu sınava giriyorum. Bundan gurur duyuyorum. Peygamber Efendimizin zamanında neler yaşanmış onları öğrendim. O dönemde yaşanmış olan hayat hikayelerini öğrenmek, onların hayatına bakmak istiyorum. Sınava girerek Peygamberimizin hayatını öğrenmek ve hediyeler kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.


"Peygamberimiz neler çekmiş onu öğrendim"

İlk defa sınava girdiğini belirten Deniz Demir, "Peygamberimiz hayatını öğrendim. Kitabı iki defa okudum. Peygamberimizin ne zorluklarla büyüdüğünü öğrendim." şeklinde konuştu.

Mücahit Bozan "Hediye almak istiyorum ama en çok Peygamberimizin hayatını öğrenmek istiyorum. Bu sınava iki defa girdim. Diğer sınavda kaçıncı olduğumu öğrenemedim. Ama birinci olmak istiyorum." dedi.

Sınava ilk defa giren Hasan Karakuş ise "Peygamber Efendimizin hayatıyla beraber çok güzel şeyler öğrendik. Peygamber Efendimiz döneminde neler yaşandı, ne güzellikler vardı. Onlar hakkında bilgi edindik. İnşallah hediye kazanırım." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

https://ilkha.com/egitim/adiyamanli-ogrenciler-siyer-yarismasinda-en-buyuk-odul-peygamberin-hayatini-ogrenmektir-114664