engeleri aşarak eğitim veriyor


Adıyaman Fatih Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinde görev yapan matematik öğretmeni Bedriye Çiloğlu, engelleri aşarak öğrencilerine eğitim veriyor.

post

 Adıyaman    09.01.2020 20:04:49    Bu İçerik 371 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Geçirdiği bir kaza sonucu omurilik felci geçiren matematik öğretmeni Bedriye Çiloğlu, tekerlekli sandalyeyle görev yaptığı okulda öğrencilerin daha iyi eğitim alması için elinden gelen çabayı ortaya koyuyor.

2014 yılında üçüncü kattaki evinin camını silerken dengesini kaybederek düşen Çiloğlu, omuriliği felci geçirdi.

Kazadan 3 yıl sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda aldığı başarılı sonuçla Adıyaman Fatih Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesine öğretmen olarak atanan Çiloğlu, öğrencileriyle geçirdiği vakitle yeniden yaşama sevinci kazandığını belirtti.

Kaza sonrası herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu yaşayarak öğrendiğini söyleyen Çiloğlu, "Öğrencilerinin yolunu aydınlatmak adına engel tanımadan görev yapmaya gayret ediyorum. Engel aslında bedenimizde değil zihnimizdedir. Bunun farkına vardım. Öğretmenlik mesleği ile tekrar hayata bağlandım. Öğrencilerimle hayata tutundum. 'İyi ki öğretmenim' dedim. Engelimi onlar sayesinde aşıyorum." diye konuştu.

Çiloğlu'nun önemli bir farkındalık oluşturduğuna dikkati çeken İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, "Öğretmenimiz, diğer engelli kardeşlerimize hayatta başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığını gösteriyor. Bize aynı zamanda öğretmenliğin beden işi olmadığını, gönüllülük ve kalp işi olduğunu gösteriyor. Yaptığı fedakârlıklarla öğrencilere ışık olan Bedriye öğretmenimize teşekkür ederim. Öğrencilere matematiği sevdiriyor. Okulumuz tarafından kendisine matematik sınıfı oluşturuldu. Enerjisi, güler yüzüyle bize ve çocuklarımıza şevk veriyor. Diğer engelli kardeşlerimizin de Bedriye öğretmenimizi örnek almasını istiyorum." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

https://ilkha.com/saglikyasam/tekerlekli-sandalyeyle-egitim-veriyor-112789