istiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anılıyor


Müslüman bir milletin toplu halde düşman işgaline karşı şahlanışını konu alan İstiklal Marşı'nın 98'inci yıl dönümünü idrak ediliyor.

post

 Adıyaman    12.03.2019 16:09:16    Bu İçerik 415 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Devleti ve Müslüman milletin bağımsızlığının sembolü olan, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincin ve hürriyet aşkının en berrak ifadesi olan İstiklal Marşı; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. 

Günün anlam ve önemine dair bir mesaj yayınlayan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez "Aziz milletimizin gönül ve ruh dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık, mukaddesata verdiği önemi ve eşsiz mücadele azmini abideleştiren münevver ve mütefekkir şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, veciz dizeleriyle tarihe not düşmüş ve ölümsüzleşmiştir. Milletimizin her ferdinin yüreğinde taşıdığı Milli Mücadele Ruhu kalplerimizi birleştirdiği sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badirenin üstesinden gelerek istiklal ve istikbal mücadelesini daha büyük başarılarla sürdüreceğiz." dedi.

 Vali Pekmez "Bugün bizlere düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmektir." ifadelerini kullandı.(Adıyaman Basın)