Barbaros Hayrettin Mahallesi sakinleri hizmet bekliyor


​Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri, mahallenin sıkıntı ve eksikliklerinin giderilmesi için yetkililere seslendi.

post

 Adıyaman    04.01.2020 17:08:56    Bu İçerik 349 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Barbaros Hayrettin Mahallesi Muhtarı Mehmet Güder ve mahalle sakinleri, şehir içi bekleme duraklarının, mahalleye ait bir sağlık ocağının, taziye evi, park ve bahçelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Güder ve mahalleli, mahalledeki yollar ve kavşakların tadilattan geçirilmesi, okuma salonlarının açılması, semt pazarının kurulmasını ve mahallenin alt yapı sorunlarının giderilmesini de istedi.

"Mahallemizde altyapı sorunumuz var"

Mahallede yapılan çalışmaların yarım kaldığına değinen Güder, "Mahallemizde altyapı sorunumuz var. Alt yapının bir kısmı önceki dönemde yapılmıştı. Diğer kısmı da yapılmayı bekliyor. 100'lük borular takılmış, yağmur yağdığı zaman sular bodrumlarda geri tepiyor. Bunun dışında mahallemizdeki yolların bazı eksikliklerinin yanı sıra kaldırımlarımız yoktur." dedi.

Güder, mahallede park ve bahçelerinin, minibüs duraklarının olmayışının vatandaşlara açısından sıkıntıya neden olduğunu belirten Güder, "Mahallemize ait sağlık ocağımız yoktur. Yeni mahallede bulunan sağlık ocağından faydalanıyoruz. Gençlerimizin ders çalışması için okuma salonlarımız yoktur. Bu eksikliklerimiz giderilse iyi olur." şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Bahattin Atar, "Yollarımızda bazı sıkıntılar vardır. Yollardaki asfaltların yenilenmesi gerekiyor. Kavşaklalar da tümseklerin olması gerekiyor ki trafikte sıkıntılar yaşanmasın. Belediye Başkanımız sorunlarımızla ilgileniyor inşallah, sıkıntılarımızın giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacak. Mahallemizde ailelerin oturabilecekleri bir park yoktur." ifadelerini kullandı.

Mahallenin bazı ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini dile getiren mahalle sakinlerinden Hikmet Akbaş, "Mahallemizde semt pazarı yok, fakat alan açılır da pazar kurulursa iyi olur. Mahallelerdeki okuma salonlarına ihtiyacı artıyor, bu anlamda mahallemizde de bir yer açılırsa bizim için çok iyi olur. Çünkü öğrenci potansiyeli yüksek olan bir mahallemiz var. Menderes İlkokulunun bulunduğu alanda yer alan kavşakta haftada iki veya üç defa kaza oluyor. Bu kazaların önlenmesi için kavşağın yapılmasını istiyoruz. Taziye evi mesafe olarak mahallemize uzak olduğundan mahalle içeresinde yer alan bir taziye evinin yapılması bizim için iyi olur. Mahalle içerisinde bir parkın yapılmasını istiyoruz. Yollarımızdaki ana yolun ve kaldırımların tadilata ihtiyaca var. Şehir içi minibüslerinin yolcu alma duraklarının olması gerekiyor." dedi. (Cemil Özdaş–İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/barbaros-hayrettin-mahallesi-sakinleri-hizmet-bekliyor-112369