Hayata ayaklarıyla tutunuyor


Henüz 5 yaşındayken tarım makinesine kollarını kaptıran Ayşe Işık, hayata ayaklarıyla tutunarak hem yazar hem de ressam oldu.

post

 Adıyaman    29.11.2019 00:20:28    Bu İçerik 413 kez görüntülendi.

07.10.22

 


5 yaşındayken bir kaza sonucu ellerini kaybettiğini söyleyen Ayşe Işık, hayatta kalma mücadelesini annesinin ona öğrettiği ayaklarını kullanabilme becerisiyle yendiğini ifade etti.

"Adıyaman Kitap Günleri"ne katılan Işık, kitap standında çizdiği resimleri sergileyip, kendi hayatını kaleme aldığı " Ayaklarımla Hayata Tutundum" kitabını sevenleri için imzalıyor.

"Azim varsa engel yoktur" diyen Işık, "5 yaşındayken köyümüzdeki bir tarım makinasına kollarımı kaptırdım. O günden sonra hayata tutunmam gerektiğini anladım. Bir gün annem bir taziyeye gitmişti. Evde yalnız kalmıştım. Annem eve dönünceye kadar aç kalmıştım. Çünkü babaannem ve ablamın bana yemek yedirmelerini kabul etmiyordum. Annem bana 'Hep başında mı olacağım' diyerek ayaklarımı kullanmayı öğretti. Lise ikinci sınıfa kadar Adıyaman'da okudum. 18 yaşına geldiğimde İstanbul'a taşındık. 17 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Resimle uğraşıyorum. Çocukluğumdan bu yana resimle uğraşmayı seviyorum. Daha sonra 'sol ayağım' kitabını okuyunca kendi hayat hikâyemi yazmak istedim. Ondan esinlenerek kendi hayatımı anlattığım 'Ayaklarımla Hayata Tutundum' kitabını kaleme aldım." dedi.


"Tekvandoda dünya ikinciliğim var"

Elleri olmadığı halde birçok alanda kendini geliştiren Işık, "Şu an tekvandoyla ilgileniyorum. Tekvandoda dünya ikinciliğim var. Bugüne kadar sayısını bilmediğim yüzlerce resim çizdim. Birçok şehirde resim sergisi açarak resimlerimi sergiliyorum. Resim için 7 ay özel ders aldım. Daha sonra ara ara ders almaya gittim." ifadelerini kullandı.

Ailelerin engelli çocuklarına özel vakit ayırmaları gerektiğini vurgulayan Işık, "Ailelerin engelli çocuklarının gelişmelerine yardım olmaları gerekmektedir. Çocuklarına yardımcı olarak onların toplum içerisinde özgüvenle hareket etmelerini sağlamaları gerekmektedir. Engelliler de bu şekilde üretken olarak kendilerini toplumda soyutlamamalıdırlar." şeklinde konuştu.

Gençlerin teknolojiği bağımlılığından kurtularak üretken olmaları gerektiğinin altını çizen Işık, "Gençlerimiz telefon veya bilgisayara yoğunlaşacaklarına günde bir saatlerini kitap okumaya ayırarak çok zeki insanlar olurlar. Bu anlamda hayatlarının en güzel yıllarını internetlerde geçirmemelidirler." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

https://ilkha.com/saglikyasam/hayata-ayaklariyla-tutunuyor-109646