Okul idaresinden evde öğrenim gören öğrenciye ziyaret


Adıyaman'da bir okul idaresi, evde öğrenim gören engelli öğrenciyi ziyaret ederek moral desteği verdi.

post

 Adıyaman    29.11.2019 00:19:17    Bu İçerik 333 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Yavuz Selim Ortaokulu idarecileri evde öğrenim gören Reyyan Buğday'ı ziyaret ederek öğrencinin daha azimli olması için evdeki çalışmalarına destek oldular.

Okul Müdürü Nevzat Yiğit, Müdür yardımcısı İsmail Teker, Rehber Öğretmeni Reşit Önal, evde eğitim veren öğretmen Hakan Çiçekçi, 8'inci sınıf öğrencisi Reyyan Buğday'a yalnız olmadığını ve eğitiminde destek olmak için öğrenciyi evinde ziyaret ettiler.

Müdür yardımcılarından İsmail Teker, engelli olmanın Allah'ın bir taktiri olduğunu, bundan dolayı engelli insanların özel insanlar olduğuna vurgu yaparak "Bizler bugün Reyyan kardeşimizi evinde ziyaret ederek ona destek olmak ve ailesine moral motivasyonu vermek istedik. Allah tarafından insana verilen veya verilemeyen her tür lütuf ve ikramlar insanların imtihan olmaları içindir. Dinimiz engelli insanlara ayrı bir değer vermiştir. Nitekim Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed görme engelli olduğu halde Abdullah İbn-i Ümmü Mektum'u kendi yerine 13 defa vekil tayin etmiştir. Bundan dolayı bizler engelin bedende değil hakkı görmeyen gözde, hakkı söyleyemeyen dilde olduğuna inanıyoruz." dedi.

Engelli çocukların evlere bereket ve rahmetin gelmesine vesile olduğuna değinen Teker, "Engelli çocuklarımızı diğer çocuklarımızdan ayırmamız gerekiyor. Onlar bizim ne kadar şükretmemiz gerektiğini bizlere öğretiyorlar. Onların hayata tutunmaya çalışmaları, herhangi bedensel bir engeli olmayan diğer insanlar için örnek olmalarıdır. Kolları olmadığı halde çok güzel resim çizebilen engelli kardeşlerimiz, duymadıkları halde Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalışan kardeşlerimiz, görmedikleri halde parmak uçlarıyla öğrenen kardeşlerimiz ve sadece dinleyerek hafız olan kardeşlerimiz bize hayata bakışımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini lisan-ı halleriyle anlatıyor aslında." ifadelerini kulandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/okul-idaresinden-evde-ogrenim-goren-ogrenciye-ziyaret-109628