Atıl duruma gelen kamu alanları tinercilerin mekânı oldu


Adıyaman Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hanifi Şaşmaz ve mahalle sakinleri şehrin orta yerinde atıl duruma gelen ve içerisinde 96 iş yeri bulunan eski Şire Pazarı'nın değerlendirilmesini ve mahallelerine taziye evi yapılmasını istediler.

post

 Adıyaman    21.11.2019 11:21:05    Bu İçerik 369 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'ın hemen hemen her mahallesinde atıl duruma gelen kamu alanlarının tinercilerin mekânı haline gelmesinden dolayı yapılan şikâyetleri, Bahçelievler Mahallesi sakinleri de Şire Pazarı yeri için yineledi.

Şire Pazarı'nın atıl duruma geldiğini belirten Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hanifi Şaşmaz "Mahallemizin en büyük sorunu, mahallenin ortasında bulunan eski Şire Pazarı'nın yeridir. Burası çok kıymetli bir yerdedir. 6 seneyi geçti, ölü bir şekilde ortadadır. Burası şu anda hiçbir şeye yaramıyor, sadece balici, tinercilerin işine yarıyor. Geceleri burada cirit atıyorlar, mahalle bu durumdan rahatsız. Buranın bir an önce bir şeye dönüştürülmesi için ne karar verilecekse bir an önce yapılması gerekiyor. Çarşıya çıktığımda, fırına veya bakkala gittiğimde mahalleli 'Muhtarım buranın durumu ne olacak?' diye soruyor. Biz buranın durumunu yazılı olarak da belediye bildirdik. Buranın mahalle yararına değerlendirilmesi gerekiyor." dedi.

"Taziye evimiz yok"

Şaşmaz "Mahallemiz Adıyaman'ın en eski mahallelerinden olmasına rağmen halen bir taziye evimiz yok. Taziyesi olanlar diğer mahallelerdeki taziye evlerine gidiyorlar. Bundan dolayı bir an önce taziye evi yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahallede çocuk parkının olmayışına, var olan bir parkın da yeteri donanıma sahip olmadığına değinen Şaşmaz "Necip Fazıl Kısakürek parkında spor aletlerimiz yok. Oraya spor aletleri konulması için yazılı olarak bildirimde bulunduk. Mahallemizde birkaç tane çıkmaz sokağımız var. Anadolu Caddesi ve 961'inci sokakların sorunları var. Anadolu Caddesi'nin çevresinde 4 okul, büyük bir öğrenci yoğunluğu var. Ama o cadde de kaldırım yok, yol yetersizdir. Orada her an tehlike olabilir. Bir an önce yetkililerin bu sorunların giderilmesi için gereken çalışmaları başlatması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Mahallede var olan sorunlar için ise dilekçe verdiklerini dile getiren Şaşmaz, "Mahallemiz anayol boyunca geçen logardan dolayı kokuya maruz kalmaktadır. Yetkililer şu an yaprakların dökülme zamanı olduğundan temizliğin 20 güne kadar yapılacağını söylediler." dedi.

Son olarak Suriyeli vatandaşların durumunu değerlendiren Şaşmaz "Mahallemizde en az 300 Suriyeli misafir ailemiz var. Bunların içeresinde her yerde olduğu gibi güzel insanlar var, sıkıntılı olanlar da var. Bizim ülkemizde de herkes bir değil, iyi olanlar olduğu gibi sıkıntılı olanlar da var. Mahallede bazen sorunlar oluyor. İnşallah bir an önce Suriye meselesi halledilir, bu kardeşlerimiz de memleketlerine döner. Suriyelilerle göç idaresi ilgileniyor. Ama mahalle sakinlerimiz de  'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' hadisi çerçevesinde ellinden gelen gayreti gösteriyor. Yardımlaşma, dayanışma var bu anlamda. Devlet Suriyelilere yardım konusunda elinden gelini yapıyor." ifadelerini kullandı.
"Tinerciler burada cirit atıyor"

Mahalle sakinlerinden Kadir Deniz, atıl durumda olan Şire Pazarı'nın geceleri madde kullanan gençlerin mekânı haline geldiğini vurgulayıp "Atıl durumda olan bu Şire Pazarı'nın mahallenin yararına değerlendirilmesi gerekir. Geceleri baliciler ve tinerciler burada cirit atıyor. Mahallede herkes bunlardan rahatsız oluyor. Bir bayan akşam namazından sonra buradan geçemiyor. Buradaki camların hepsini kırmışlar, abonelerin saatlerini sökmüşler, hiçbir şey bırakmamışlar. Belediye buraları kiraya verse böylece bir gelir elde etse vatandaşa faydası olur. Burada 96 tane iş yeri var, burayı 5 bin liradan kiraya verse yaklaşık 500 bin lira para eder bu da vatandaşımızın cebine girer. Bu şekilde boş ve atıl bir durumdadır, ne için değerlendirilmiyor? Belediye hepimizindir, sadece başkanın değildir." şeklinde konuştu.

"Bıçakla bana saldırdılar"

40 senedir bu mahallede oturduğunu dile getiren İlhan Siyer, tinercilerin kendisine bıçakla saldırdığını dile getirerek "Mahallemizin halini görüyorsunuz, şu anda memleketi yönetenler kim olursa olsun gittikten sonra onlara herhangi bir beddua edilmemesi için çalışmaları gerekiyor. Burada 100 dükkân var boşaltılmış durumdadır. Bu dükkânları satsalar 4 trilyon para eder. Bu paralar fakir fukaraya dağıtılsa ne kadar hayır olur. Burayı boşalttıkları zaman buranın tekrardan bir iş yeri olarak kullanılması için önceden hazırlık yapılması gerekirdi. Mahallemizin taziye evi yok, Şire Pazarı içerisindeki taziye evi ise 20 yıldan fazladır damlıyor, rutubet bağlıyor, ölü bir şekilde duruyor. Burası kötü kokuyor, leş gibi kokuyor. Burası şehir merkezi, geceleri baliciler ile burada sıkıntı yaşıyoruz. Onlarla dövüştüm, bana küfür ettiler, bıçakla saldırdılar. Ben bunu bizzat belediye başkanına söyledim." dedi.

"Tinercilerin mekânı haline gelmiş"

Mahalle esnafından Mehmet Avcı "Şire Pazarı'nın durumu mahallemiz için çok büyük bir sorundur. Yaklaşık 10 senedir bu halde, muhtarla birlikte 4 defa belediye başkanı ile görüştük, bir netice alamadık. Balicilerin ve tinercilerin mekânı haline gelmiş. Bütün işyerlerinin camları kırılmış, su saatleri, elektrik aboneleri hepsi çalınmış. Hatta öyle ki insanlar gelip burayı tuvalet niyetine kullanarak kirletiyorlar. Şehrin merkezinde böyle bir şeyin olması akla ziyandır. Burası ne yapılacaksa bir an önce yapılmalıdır ve vatandaşın hizmetine sunulmalıdır." ifadelerini kullandı. (Cemİl Özdaş - İLKHA)
 

https://ilkha.com/guncel/atil-duruma-gelen-kamu-alanlari-tinercilerin-mekni-oldu-109124