"Bir Yetime Sponsor Ol" kampanyası


İHH Adıyaman Şubesi tarafından farkındalık oluşturmak ve yetimlerin gülen yüzü olabilmek adına şehir merkezinde tanıtım stanttı açıldı.

post

 Adıyaman    18.11.2019 12:59:27    Bu İçerik 335 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Dünyada milyonlarca yetimin olduğuna dikkat çeken Adıyaman İHH Şube Başkanı Mahmut İzci, yetimlere sponsor olma çağrısında bulundu.

Kentteki yetimler adına stant kurduklarını söyleyen İzci, "Dünyada özellikle yetimlerle ilgili bir farkındalık oluşturmak adına hafta sonu yetimlerin elinden tutarak onlara sponsor olmak ve insanlarımıza bir duyarlılık kazandıra adına bu çalışmaya yaptık. Dünyada 400 milyonun üzerinde yetimin olduğu yapılan çalışmalar neticesinde ortaya konuluştur. İlimizde de çok sayıda yetimin olduğunu biliyoruz. 528 yetim çocuğumuza hamilik ediyoruz. Bu çocuklarımıza her ay 125 lira burs vermekteyiz. Bugün buradaki amacımız Adıyaman'da ve tüm dünyada yetimler olduğunu duyurmak ve hemşerilerimizin duyarlılık göstermesini istedik." dedi.

Hafta sonu iki gün devam edecek olan farkındalık standında 125 lira ile bir yetime sahip çıkılabileni belirten İzci, "Bir yetimin elinden tutmak, bir yetimin başını okşamak onlara sahip çıkmak dinimizin de emridir. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed bir hadisinde 'kim bir yetime sahiplik ederse cennette yan yana olacağım' diye müjdeliyor." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/bir-yetime-sponsor-ol-kampanyasi-108845