Mahalleli sorunlarına çözüm istiyor


​Adıyaman'ın Bahçecik Mahallesi muhtarı ve esnafı yaşanan sorunlarına çözüm istiyor.

post

 Adıyaman    08.11.2019 23:00:13    Bu İçerik 440 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'ın kenar mahallesi olarak da adlandırılan 6 bin 500 nüfuslu mahalle sakinleri, kullanılmayan bazı mekanlar ve boş arazilerin madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini söylediler. Muhtar ve esnaf, yetkililere seslenerek gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

Bahçecik Mahallesi Muhtarı Mehmet Yolcu, yerel seçimlerinden mahallenin sorunlarını yetkililere ilettiğini, ilettiği sorunlardan bir kısmının çözüldüğünü ancak birçok sorunlarının halen devam ettiğini dile getirdi.

Mahalle içerisinde atıl duruma gelen bazı mekânların ve boş arazilerin değerlendirilmediği için madde kullananların mekânı haline geldiğini belirten Yolcu, "Mahallemizde bulunan 730 konutluk TOKİ alanının halkın istekleri doğrultusunda yaşanılır bir alana dönüştürülmesi için yetkili makamların gerekli girişimlerde bulunması gerekmektedir. Buralarda atıl durumda bulunan boş alanların sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanılabilecek biçime dönüştürülmesini istiyoruz. TOKİ alanı içerisinde bulunan 2 bin hektarlık alanının belediyenin bütçesine uygun bir şekilde değerlendirilerek bir sağlık ocağı, dini bir mekân, spor tesisi veya gençleri topluma kazandıracak kültürel bir mekâna dönüştürülmesini istiyoruz." dedi.

"Boş alanlar madde kullananların mekânı haline gelmiş"

Mahallesindeki boş alanların madde kullananların mekânları haline geldiği belirten Yolcu "TOKİ içerisindeki esnafımız kan ağlıyor, problem yaşıyor. Her gece burada balicilerin, tinercilerin, içki içenlerin hatta aldığımız duyumlara göre, fuhuş gibi ahlaksızlığın yapıldığı yerler haline gelmiş. Biz emniyetin buralara daha çok ilgi göstermesini, yerel yönetimlerin bizimle daha sıkı bağlar kurmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mahallemizde hayvan pazarı, köpek barınağı, iki mezarlık,  merdiven altı hayvancılığın olması ve kenar mahalle olmamız hasebiyle sosyal ve kültürel alanlardan uzağız. Taleplerimiz kısmen de yerine gelse sıkıntılarımız bir nebze giderilmiş olacak. Millet Çevre Yolu veya üçüncü Murat Çevre Yolu olarak adlandırılan yolun mahallemizden geçmesini istiyoruz. Bu durumda Mezarlık Mahallesi olarak adlandırılmakta kurtulup Bahçecik Mahallesi olarak adlandırılmış oluruz. Esnafımızın sıkıntılarını yetkili makamlara ileterek sorunların giderilmesi isteğinde bulunduk bu durumda mahallemize bir canlılık gelmiş olacak." şeklinde konuştu.

"TOKİ girişinde bir mobesenin bulunması gerekiyor"

TOKİ içerisinde esnaflık yapan Fikret Gürsoy, TOKİ içerisindeki boş dükkânların akşam olunca güvenli olmadığını dile getirerek, "Bizim birçok sıkıntımız var. Öncelikle TOKİ girişinde bir mobesenin bulunması gerekiyor. Biz bu durumu emniyet müdürüne bildirdik, 'yapacağız' dedi ama henüz bir şey yapılmadı. Akşam saat 22.00'den sonra burada balici, tinercilerden dolayı burada duramıyoruz hemen kaçıp gidiyoruz. Burada büyük bir rezalet olan esrar, eroin gibi maddeler burada bulunmaktadır. Buraya ya bir polis veya bir bekçi verilerek bu alanların güvenliğinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Dükkânların atıl durumda olması bize zarar veriyor"

TOKİ içerisinde esnaflık yapan Ali Orhan da boş dükkânların atık maddeler ve içki şişeleriyle çöplük haline geldiğini belirterek, "Bu dükkânların bu şekilde atıl durumda olmasının bize çok zararı vardır. Müşterilerimiz alış veriş için gelmiyor. Işıklandırma olmadığı için akşamları vatandaşlar çocuklarını rahatlıkla gönderemiyor. Burada içki içiliyor, bali çekenler buraları mekân etmiş durumda. Bizler gündüzleri elimizden geldiği kadar bakmaya çalışıyoruz. Ama akşam olunca çok sıkıntılar yaşanıyor. Bu iş yerleri ya sahipleri veya belediye tarafından bir düzen içerisine alınmalıdır ki bizler de rahat edelim." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş – İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/mahalleli-sorunlarini-cozum-istiyor-108210