"Hasta mahremiyeti bizim için çok önemlidir"


Adıyaman'daki sağlık çalışmaları ve sağlık binalarıyla ilgili bilgi bilgi veren Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, hasta mahremiyetine son derece dikkat ettiklerini belirtti.

post

 Adıyaman    07.10.2019 16:02:26    Bu İçerik 299 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman'da inşaatı devam eden ve ihale sürecinde olan sağlık kurumları ve Adıyaman'daki sağlık çalışmalarını değerlendiren Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz "Hasta mahremiyeti bizim için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Tedavi olmak için hastaneye gelen hastaların hassasiyetlerini dikkate aldıklarını ve onların mahremiyet noktasındaki endişelerini gidermek için çaba sarf ettiklerini belirten Öz "Hasta mahremiyeti hem geleneklerimiz, göreneklerimiz, hem inancımız hem de bakanlığın talimatı doğrultusunda belirli kurallar çerçevesinde yürütülüyor. Hasta mahremiyeti bizim için çok önemlidir. Buna riayet edilmesi üzerine sürekli personelimiz ve hekim arkadaşlarımıza eğitim veriliyor. Mahremiyet bizim için en üst seviyede dikkat edilecek hususlardan bir tanesidir." dedi.

"Göz bankamız Türkiye'ye hitap ediyor"

Kornea nakli konusunda Adıyaman'ın Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayan Öz "Göz bankamız çevre illere ve tüm Türkiye hitap ediyor ve çok başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştiriyoruz. Hem Adıyaman'da kornea nakli bekleyen hem de çevre illerde ve tüm Türkiye'de nakil bekleyen hastalarımıza şifa olması amacıyla göz bankamız hizmet veriyor. Birçok hastaya Kornea nakli gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Hastane muayene istatistiklerini değerlendiren Öz "Adıyaman'da 2018 yılı içerisinde 6 milyon 300 binden fazla muayene gerçekleştirildi. Adıyaman nüfusunda her bir kişinin onu aşkın defa doktora gittiğini gösteren bir göstergedir. Her geçen gün biraz daha fazla sayıda hasta bakıyoruz. Artık hastanemizden dışarıya sevk oranımız gittikçe azaldı. Dönem dönem branş eksikliği olan hekimlerimiz ile ilgili sadece sevk gerçekleşiyor. Onun haricinde tam tersine il dışında muayene olmak için tedavi olmak için hastalar ilimize geliyorlar. Eksik olan branşlarımızla ilgili sağlık bakanlığımızdan talep ettik muhtemelen bu ay içerisinde Tıbbi Onkoloji uzmanı, Romatoloji uzmanı, ve Adıyaman'da ilk kez Çocuk Hematoloji ve Onkoloji uzmanı göreve başlayacak. Hekimlerimiz eksik olduğu zaman hekim talebini bakanlığa iletiyoruz." dedi.

"Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapılacak"

Sağlık kurumlarının binaları, devam eden inşaat çalışmaları ve onay bekleyen projeler hakkında bilgi veren Öz sözlerine şöyle devam etti, "Adıyaman'da bilindiği üzere merkezde Merkez Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası yanında yeni bir hastane yapılacak. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet verecek binamızın proje ihalesi tamamlanmış durumda Sağlık Bakanlığımız tarafından inşaat ihalesi yapılması bekleniyor. En kısa süre içerisinde başlanması için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca merkezdeki eski Devlet Hastanesi'nin yerine 150 yataklı Devlet Hastanesi yapılacak. Sağlık Bakanlığımız tarafından proje ihalesi yapılması bekleniyor. Büyük projelerden bir tanesi de Çelikhan 40 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 daireli personel lojmanı ve Kâhta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi büyük projelerimiz olarak yatırım programında olup bakanlık tarafından yapılması için tadilat bekleniyor. Saat kulesine karşısında eski 1 No’lu Sağlık Ocağının karşısında bulunan Toplum Sağlığı Merkezi de Sağlıklı Hayat Merkezine dönüştürülecek. Çalışmalara bugün itibarıyla başlıyoruz. Orası da en yakın süre içerisinde ikinci Sağlıklı Hayat Merkezi olarak Adıyamanlı vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Bunlara ek olarak Sağlık Evleri ve Aile Sağlığı Merkezlerimizin yapılması da devam ediyor. Kâhta Hacı Yusuf'ta, Durukaynak'da ve Kömürde Aile Sağlığı Merkezi yapımı devam ediyor. Gerger'de ihale sürecimiz bitmek üzere. Hem Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi 112 istasyonu ve personel lojmanı da yakın zaman içerisinde üye teslimi yapıp inşaata başlayacağız." (Cemil Özdaş - İLKHA)
https://ilkha.com/saglik-ve-yasam/hasta-mahremiyeti-bizim-icin-cok-onemlidir

saglik-ve-yasam/hasta-mahremiyeti-bizim-icin-cok-onemlidir