Meteoroloji bu gece için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu


Bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen yağışların, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli; Kastamonu'nun kuzey ilçeleri, Bartın ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

post

 Adıyaman    05.10.2019 23:59:38    Bu İçerik 343 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli (21 -50 kg/m2), Kastamonu'nun kuzey ilçeleri, Bartın ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Pazar günü öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusunda, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren Samsun ve Ordu çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra ve akşam Giresun'dan başlayarak zamanla Trabzon, Rize ve Artvin'de yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. (İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/meteoroloji-bu-gece-icin-kuvvetli-saganak-yagis-uyarisinda-bulundu

meteoroloji-bu-gece-icin-kuvvetli-saganak-yagis-uyarisinda-bulundu