Organize Sanayi Bölgesi camiye kavuşuyor


2000 yılından bu yana Adıyaman'da sanayiye yönelik üretim yapan Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde (ADOSAB) ibadet yapılacak bir caminin olmayışı, özellikle cuma günleri Müslümanların camiye ulaşması noktasında sıkıntıya neden oluyordu.

post

 Adıyaman    21.09.2019 21:05:15    Bu İçerik 354 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Yaklaşık 14 bin kişinin çalıştığı ADOSAB'da bugüne kadar cami olmayışı, Cuma namazı ve cemaatle namaz kılma noktasında sıkıntılara neden oluyordu.

ADOSAB Başkanı Kadir Çelenk, tamamlandığında 2 bin kişinin bir arada ibadet etmesine imkân sağlayacak olan caminin bitme aşamasına geldiğini belirterek, "Adıyaman'ın en güzel ve en prestijli camisi bitmek üzeredir. 2 bin kişinin ibadet etmesine imkân sağlayacak olan caminin minareleri ve dış kaplamaları bitmiş durumdadır. Caminin içerisindeki ince işçilik kalmış. Çalışmalar devam ediyor. 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde camimizi ibadete açacağız inşallah." dedi.

 Organize Sanayi Bölgesi Derneği'nin yapımını üstlendiği caminin, hayırsever vatandaşlar tarafından da desteklendiğini ifade eden Çelenk, "Bu camiyi biz ADOSAB olarak belirli bir yere getirdikten sonra, Fatma, Ramazan Dicle Vakfı tarafından yapımı devam etmektedir. Allah hayırlarını kabul etsin, kendilerine teşekkür ederim. Camimiz çok güzel oldu. İnşallah orada ibadetlerimizi yerine getirme bizlere de nasip olur." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş-İLKHA)
https://ilkha.com/guncel/organize-sanayi-bolgesi-camiye-kavusuyor

organize-sanayi-bolgesi-camiye-kavusuyor