"Çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek istiyoruz"


Adıyaman'da 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili, 154 bin öğrenci için çaldı.

post

 Adıyaman    13.09.2019 20:41:07    Bu İçerik 334 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Okulun ilk gününde aileler okula gelerek, çocuklarının heyecanını paylaştı. Küçük çocukların, yaşıtlarıyla çok çabuk kaynaşarak arkadaş olması gözden kaçmaz iken, ailelerin heyecanı da yüzlerinden okundu.

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Emniyet Müdürü Metin Alper'in katılımıyla saat 10.30 da İl Özel idare İlkokulunda 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının açılışı yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Adıyaman Valisi Aykut Pekmez,

" 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk gününde çocuklarımızla beraber olmak istedik. Bu yıl okullarımız bir hafta önce açıldı. Bu yılki eğitim sisteminde tatiller kasım, şubat ve nisan ayında olmak üzere 3'e çıkarıldı." dedi.

Teneffüs saatlerinin artırtıldığını belirten Vali Pekmez,  "Bunlar hep öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamak için. Adıyaman'da 2019-2020 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde ve güvenlik içerisinde geçmesi için geçen hafta okul aile birliği ve okul müdürlerimiz ile toplantımızı yaptık. Geçmişte olduğu gibi çocuklarımızın okul çevrelerinde güvenliklerini sağlamak için, emniyet ve jandarma gerekli tedbirleri alacak." ifadelerini kullandı.

Okul çevrelerinde güvenliğin arttırılacağını belirten Vali Pekmez "Okul çevresinde taşımalı sistemle gelen öğrencilerimizin araçlarının kontrolü için geçmişte olduğu gibi bu yıl da denetimlerimizi artıracağız. Tabii son yıllarda eğitime hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız da büyük katkılar sağlıyor. Bütçede en fazla ödeneğin ayrıldığı alan eğitimdir. Adıyaman'da son 15 yıldır derslik sayımız 2 katına çıkarıldı. Bütün okullarımızın fiziki şartları iyileştirildi. Teknolojik anlamda okullarımıza büyük imkânlar sağlandı. Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençleri en iyi şekilde eğitme. 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idaremize hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

İlk defa okul sıralarında oturacak olan minik öğrenciler ise heyecanlı olmak ile birlikte yeni arkadaşlar edinmiş olmanın sevinci yaşadılar.  Duygularını dile getiren minik öğrenciler, "Okulda ilk günümüz. Çok heyecanlıyız ve mutluyuz. Anne ve babamız ile birlikte okula geldik. Burada yeni arkadaşlar ile tanıştık, bunun için çok mutluyuz." dediler. (Cemil Özdaş - İLKHA)
https://ilkha.com/egitim/cocuklarimizi-en-iyi-sekilde-egitmek-istiyoruz

https://ilkha.com/egitim/cocuklarimizi-en-iyi-sekilde-egitmek-istiyoruz