TPAO'nun petrol arama sahalarına inceleme


Adıyaman'da birçok bölgede petrol kuyusu açarak akaryakıt ve bazı sanayi ürünlerinin ham maddesini çıkaran TPAO'nun petrol arama sahalarına Adıyaman Valiliği tarafından incelemede bulunuldu.

post

 Adıyaman    06.09.2019 23:16:56    Bu İçerik 447 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve TPAO Bölge Müdürü Hikmet Aslandere ile birlikte Kâhta bölgesi Nemrut Dağı eteğinde sondaj çalışmaları devam eden Hizitepe-2 Sondaj Kuyusu'nda incelemelerde bulundu.

Sondaj alanını gezen Vali Pekmez, 3 bin 290 metre derinliğe ulaşan Hizitepe-2 Tespit Kuyusu'nda devam eden petrol arama çalışmaları hakkında TPAO Bölge Müdürü Hikmet Aslandere'den ve mühendislerden bilgi aldı.

Hizitepe-2 Sondaj Kuyusu'nda devam eden çalışmaları incelemesinin ardından Karakuş Üretim Tesisi'ne geçen Vali Aykut Pekmez, buradaki atölyeleri gezerek, TPAO'nun Adıyaman bölgesinde bulunan üretim sahalarındaki sondaj kuyularından çıkarılan ham petrol miktarı ve yürütülen çalışmalar hakkında bir brifing aldı.  

TPAO Bölge Müdürü Hikmet Aslandere ve çalışanlarına teşekkür eden Vali Aykut Pekmez, "TPAO Bölge Müdürlüğümüzün Adıyaman genelinde petrol arama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Yapılacak çalışmalarla önümüzdeki günlerde daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Büyük bir özveri gösteren TPAO Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)
https://ilkha.com/ekonomi/tpaonun-petrol-arama-sahalarina-inceleme

tpaonun-petrol-arama-sahalarina-inceleme