Nissibi yolu deprem görmüş gibi!


Türkiye'nin en büyük 3'üncü köprüsü olan Nissibi Köprüsü yolunda yeniden meydana gelen çökme tehlike oluşturmaya devam ediyor.

post

 Adıyaman    28.08.2019 23:26:29    Bu İçerik 411 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılan Nissibi Köprüsü'nün Adıyaman tarafında kalan bölümünde çok büyük bir çökme meydana geldi.

Nissibi Köprüsü'nün 300 metre kadar uzağında çöken şeritler, karayolları ekipleri tarafından trafik dubaları ile ulaşıma kapatılmış durumda. Karayolunda ulaşım, diğer şeritlerdeki yollardan sağlanıyor.

Adıyaman ile Diyarbakır'ı birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü'ne yakın bulunan yolda 2019 Ocak ayı başında aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen kırılmalar nedeniyle çukurlar oluşmuştu. Yapılan tadilatın üzerinden henüz 7 ay gibi kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen aynı yolda bu defa çok daha büyük bir çökme meydana geldi.

Söz konusu yolda meydana gelen kırılma ve dev çukur, araç sürücülerini endişelendiriyor. Gün boyunca binlerce aracın yoldan geçtiğini belirten vatandaşlar, tedbirlerin yetersiz olduğundan yakınıyor.

Çöken yolda sadece birkaç duba ile tedbir alınmasının yetersiz olduğunu dile getiren sürücüler, yolun derhal onarılması gerektiğini ifade ederek yaşanan duruma tepki gösterdiler.

Vatandaşlar, onarımı daha yeni yapılmış olan yolun bu şekilde hasar görmesinin ve çökmesinin, yapılan denetimlerin ne derece yetersiz olduğunu ortaya koyduğunu belirtiyorlar. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/103247/nissibi-yolu-deprem-gormus-gibi 

nissibi-yolu-deprem-gormus-gibi