"Amacımız çocuklarımızın camiye devam eden bireyler olmasıdır"


17 Haziran'da başlayan Yaz Kur'an Kurslarının kapanış programında konuşan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, çalışmalarıyla Kur'an kurslarındaki çocukların camiye devam eden bireyler haline gelmesini amaçladıklarını belirtti.

post

 Adıyaman    07.08.2019 17:39:58    Bu İçerik 344 kez görüntülendi.

07.10.22

 


17 Haziran 2019'ta başlayan ve 9 Ağustos'a kadar devam edecek yaz Kur'an kurslarının kapanış programı Adıyaman İl Müftülüğü tarafından belediye konferans salonunda düzenlendi. Programa Kur'an kursu öğrencileri ve aileleri birlikte katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi ve ezgiler, sala ve ezan okumasıyla devam etti.

Kur'an kursu çalışmalarının oldukça verimli bir şekilde geçtiğini belirten Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, yaz aylarında çocukların sadece Kur'an Kerim okumalarıyla değil çeşitli programlarla coşkulu bir yaz geçirmelerini sağladıklarını ifade etti.

Taşçı, "Dinini, diyanetini bilen; yaratanına saygılı, sorumluluk bilinci taşıyan, ömrünü Peygamber Efendimizin yolundan giden birer bireyler olarak yetiştirmek için çabaladığımız, çalıştığımız anlardır yaz kurslarımız. Kurslar bizim meslek hayatımızın en önemli kısmını meşgul eder. Bizim bu iki aylık din eğimi ve öğretimi sürecinde hedef ve gayemiz yavrularımıza Allah'ı sevdirmek. Peygamberi ve Kur'an-ı sevdirerek Kur'an-ı hayatlarının baş kitabı haline getirmektir." dedi.

Kurslarla hedeflenen gayenin çocukların Allah'ı her daim hatırlayıp o doğrultuda yaşamaları olduğunu vurgulayan Taşçı "Amacımız bu kurslar bittikten sonra da bu yavrularımızın camiye devam eden birer birer haline gelmesidir." ifadelerini kullandı (Cemil Özdaş-İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/101959/amacimiz-cocuklarimizin-camiye-devam-eden-bireyler-olmasidir 

amacimiz-cocuklarimizin-camiye-devam-eden-bireyler-olmasidir