Aileler ile çocukları camiyle buluştu


Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Cami, Çocuk ve Aile Buluşması" projesi çerçevesinde Mehmet Zahit Kotku Camii'nde program düzenlendi.

post

 Adıyaman    07.08.2019 17:31:33    Bu İçerik 388 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra okunan ilahiler ve kasidelereler aileler ve çocuklara manevi hava teneffüs ettirildi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının yaz tatilinde çocukların hem manevi gelişimi hem de eğlenmeleri için Kur'an kurslarında düzenlenen programlarla çocukların verimli bir tatil geçirmeleri ve geleceğe hazırlanmaları sağlanıyor.

Programın açılışında konuşan Müftü Yardımcısı Murat Kurt, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitiminin aileler ve çocuklar için ne kadar önemli olduğuna değindi.

Bugünün çocuklarının yarının büyükleri olacağını vurgulayan Kurt, çocukların camiyle iççice bir hayat geçirerek değerlerine bağlı bir nesil olarak yetişmesi için ailelerin çocuklarını yakından takip ederek onların gelişiminde gerekli çabayı harcamaları gerektiğini belirtti.

Yaz Kur'an kursları tüm devam ederken, kurslara akın eden çocuklar bir yandan tatillerinin verimli bir şekilde geçiyor olmanın huzurunu yaşarken diğer yandan aileleriyle birlikte camide bir araya gelmenin sevincini yaşadı. (Cemil Özdaş- İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/101403/aileler-ile-cocuklari-camiyle-bulustu 

aileler-ile-cocuklari-camiyle-bulustu