Valilik personeline yangın tatbikatı yapıldı


Adıyaman Valiliği tarafından valilik binası içerisinde bulunan kurumlara ve valilik personeline yönelik yangın tatbikatı yapıldı.

post

 Adıyaman    24.07.2019 21:24:11    Bu İçerik 400 kez görüntülendi.

07.10.22

 


Adıyaman İtfaiyesi, UMKE, acil servis personelinin hazır bulunduğu tatbikat saat 15.55'te çalınan yangın sireniyle yangın paniği verilmeye çalışıldı.

Sirenle birlikte valilik avlusunda toplanan personele itfaiye ekibi tarafından olası bir yangın anında nasıl davranılması gerektiği ve güvenli bir şekilde nerelere doğru hareket edilmesi gerektiği öğretildi. Kimi vatandaşlarınsa yangın anında yaralanmış olarak gösterildiği tatbikatta ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği ve ilk yardım çalışanlarının daha rahat hareket edebilmesi adına vatandaşların onlara gerekli çalışma alanını sağlaması gerektiği uygulamalı olarak öğretildi.

Daha sonra bahçede yakılan ateşin nasıl ve ne şekilde söndürülmesi gerektiği itfaiye ekipleri tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Ateş söndürme sırasında rüzgârın arkaya alınmasının olası yaralanmalara ve kazalara neden olma olasılığını azalttığından, rüzgarın sürekli olarak arkaya alınması gerektiği vurgulandı. (Cemil Özdaş-İLKHA)
Kaynak: https://ilkha.com/haber/101203/valilik-personeline-yangin-tatbikati-yapildi 

valilik-personeline-yangin-tatbikati-yapildi